Chiapudding met blauwe bessen

Chiapudding met blauwe bessen

De chiapudding behoort tot een van onze favoriete koolhydraatarme ontbijtjes. Het is gezond, makkelijk en ontzettend voedzaam. Het is daarnaast ook een perfecte optie voor een gehaaste ochtend. Je kunt het s ’avonds klaarmaken en in de ochtend staat het op je te wachten in de koelkast. Deze chiapudding maken we met blauwe bessen compote. Serveer met een lekkere topping zoals keto granola en je kunt eraan beginnen of meenemen naar je werk.

Chiapudding maken

Chiapudding wordt gemaakt van chiazaad. Chiazaad is een geliefd zaadje in het koolhydraatarme dieet. Het geliefde zaadje is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten, vezels en ijzer. Chiazaad neemt veel vocht op en daarom krijgt het na een paar uur de structuur van een pudding. Als je niet zo houdt van de structuur van chiapudding kan het helpen om er wat noten, fruit of keto granola door te doen. Zo krijg je meer structuur in je mond en valt de glibberige structuur van de pudding weg.

Doordat de winter in zicht is wordt het steeds lastiger om verse, betaalbare blauwe bessen te vinden. In dit recept gebruiken we daarom diepvries blauwe bessen. Blauwe bessen uit de vriezer zijn net zo gezond als verse blauwe bessen. De voedingswaarde en de smaak zijn hetzelfde. Het enige verschil met bessen uit de diepvries is dat ze hun structuur verliezen tijdens het ontdooien. Ze zijn hierdoor vaak wat waterig en slapper, maar dit is perfect voor een bosbessen compote zoals in dit recept. Meng de bosbessen met wat water of amandelmelk en maak de compote wat zoeter met erythritol. Deze stap kun je ook overslaan.

Tips
Met dit recept kun je goed variëren. Je kunt in plaats van blauwe bessen ook aardbeien of frambozen gebruiken. Je krijgt dan een frambozen of aardbeien compote. Heerlijk voor de afwisseling en nog steeds perfect voor een koolhydraatarm dieet. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Chiapudding met blauwe bessen

Chiapudding met blauwe bessen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 255
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het chiazaad met het eiwitpoeder, collageen, kaneel het snufje zout. 
  2. Voeg de kokosmelk en amandelmelk toe. Roer goed en laat 10 minuten staan. Roer nogmaals en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur.
  3. Doe de blauwe bessen, water en erythritol in een steelpannetje en roer door elkaar. Breng de bessen aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen onder voortdurend roeren. Zet het vuur uit als de compote de gewenste dikte heeft bereikt. Voor een snelle bereiding kun je ook de blauwe bessen kort fijnmalen in een blender of keukenmachine.
  4. Laat de compote afkoelen en schenk het mengsel in 2 glazen of weckpotjes en zet in de koelkast. 
  5. Schenk na 4 uur opstijven de chiapudding in de 2 potjes met de compote. Je kunt dit ook doen op het moment dat je de chiapudding gaat eten.
  6. Garneer met wat keto granola en eventueel wat vers blauwe bessen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glas
  • Calorieën: 615
  • Vetten: 46,9
  • Koolhydraten: 10,8
  • Vezels: 20,6
  • Eiwitten: 23,2

 

Chiapudding met blauwe bessen

4 Reacties

  1. Lekker, en het vult inderdaad goed. Ook het gemak dat je het zo uit de koelkast mee kunt nemen is een pluspunt 👍
    Alleen kom ik op heel wat meer kha uit, 22,9 wel te verstaan. En dan hem ik nog niet eens granola gebruikt.

    Reageer
    • Hi Jette,

      Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Dat is gek, welke calculator heeft u gebruikt. De voedingswaarden per merk van elk ingrediënt kunnen verschillen, wij rekenen altijd met merken die het laagste aantal koolhydraten bevatten.

      Reageer
  2. Dit is lekker zeg! En zo vullend ook. Het is zo lekker zoet dat het voelt of ik aan het cheaten ben! Ben blij dat er nog 1 in de koelkast staat. oh en die compote ga ik nog een keer apart maken voor op mijn kha boterham met roomboter, mmmmmmm.

    Reageer
  3. Staat in de koelkast zonder collageen! Morgenochtend proeven. Ben benieuwd.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*