Ingrediënten
Schaal
- 30 gr chiazaad
- 100 ml amandelmelk, ongezoet
- 100 ml kokosmelk, 17% vet
- 50 gr ongezoete appelmoes
- 1 el Sweet Syrup maple of 2 el erythritol
- 1/2 tl vanille extract
- 1 kleine elstar appel
- 1 el roomboter
- 1/2 tl kaneel
- 200 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 30 gr keto granola apple cinnamon
Bereidingswijze
- Meng in een kom het chiazaad met de amandelmelk, kokosmelk, appelmoes, sweet syrup en vanille-extract. Roer goed door en zet het mengsel minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de elstar appel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de appelblokjes tot ze zacht zijn. Roer op het einde de kaneel erdoor, doe de appels in een apart bakje en laat afkoelen in de koelkast.
- Zet de volgende dag twee glazen klaar en haal de ingrediënten uit de koelkast. Verdeel de chiapudding over de glazen, gevolgd door een laag Griekse yoghurt. Herhaal de lagen en eindig met een laag yoghurt. Garneer met de gebakken appeltjes en wat granola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas chiapudding (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 423
- Vetten: 33,1
- Koolhydraten: 14,9
- Vezels: 9,7
- Eiwitten: 12
