Chili con carne met stoofvlees.

Chili con carne met stoofvlees

De Mexicaanse keuken staat niet alleen bekend om de heerlijke taco’s en nacho’s, maar ook om de smaakvolle stoofgerechten. Chili con carne is een bekende eenpansmaaltijd boordevol smaak. Je kent misschien al chili con carne met gehakt, maar deze versie met stoofvlees is nog lekkerder!

Wat maakt deze chili con carne nog lekkerder?

We maken deze chili con carne met stoofvlees. Dit moet een paar uur stoven, maar zorgt ervoor dat het gerecht zoveel meer smaak krijgt. Daarnaast is mals stoofvlees ook veel lekkerder dan gehakt. Verder voegen we cacaopoeder toe aan de chili, dit klinkt misschien gek, maar dit geeft de chili zoveel meer smaak. Chili con carne is niet compleet zonder rode peper en chilipoeder. We gebruiken 1 rode peper en 2 tl chilipoeder. Je kunt zelf meer of minder chilipoeder toevoegen.

De bonen laten we in ons recept weg, zodat het geschikt is voor een koolhydraatarm of keto dieet. We serveren de chili met bloemkoolrijst en crème fraîche. Je zult de bonen dan ook niet zo snel missen. Als je het lekker vindt kun je eventueel edamame bonen toevoegen of als je koolhydraatbeperkt eet, gewoon kidneybonen.

Tips

Voor deze chili con carne gebruiken we 1 chilipeper en 2 theelepels chilipoeder. Ben jij iemand die goed tegen pittig kan? Voeg dan gerust een extra pepertje toe of laat wat extra pitjes zitten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chili con carne met stoofvlees.

Chili con carne met stoofvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 440
  • Totale tijd: 455
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Mexicaans

Ingrediënten

Schaal

Chili

  • 800 gr riblappen
  • 1 grote ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el kokos of olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 300 ml runderbouillon of 300 ml water + 1 bouillonblokje
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1/2 el cacaopoeder
  • zout en peper naar smaak

Extra

  • 800 gr bloemkoolrijst
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 125 gr crème fraîche
  • verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snijd de riblappen in grote blokjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Snijd de paprika in blokjes en de peper fijn. Pers de teentjes knoflook.
  2. Verwarm een braadpan met wat olie boven een middelhoog vuur. Bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.
  3. Zet het vuur wat lager en voeg opnieuw wat olie toe. Fruit de ui en rode peper en voeg na een paar minuten de knoflook en paprika toe. Bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe. Meng alles goed en schenk de bouillon en tomaten erbij. Voeg ook het vlees weer toe en doe deksel op de pan. Laat 4 uur stoven boven een laag vuur.
  5. Haal de deksel van de pan en voeg de cacaopoeder toe. Roer goed door en stoof nog een half uurtje. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Wok of kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar en snijd de avocado in blokjes.
  7. Verdeel over de borden en serveer met bloemkoolrijst en avocadoblokjes. Garneer met verse koriander, limoen en crème fraîche.
  8. Verdeel bloemkoolrijst over 4 diepe borden en schep de chili ernaast of er overheen. Garneer met avocadoblokjes, verse koriander, limoen en crème fraîche


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 662
  • Vetten: 43,1
  • Koolhydraten: 16
  • Vezels: 8,2
  • Eiwitten: 47,8
Chili con carne met stoofvlees.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*