Chiapudding met chocolade

Chocolade chiapudding

Op zoek naar een lekker en voedzaam koolhydraatarm ontbijtje? Dan is deze chocolade chiapudding perfect! Chiazaad is een echte superfood. De zaadjes bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Dit maakt het ideaal om een lekker koolhydraatarm ontbijtje mee te maken!

Wat is een chiapudding?
De basis van een chiapudding bestaat uit chiazaad en (noten)melk. De zaadjes hebben een gelerende werking, waardoor bij aanraking met vocht een puddingachtige structuur ontstaat. Je kunt verschillende smaakjes toevoegen om je pudding op smaak te brengen. In dit recept hebben we gekozen voor een chocolade variant. Super lekker als gezond ontbijt, maar ook als smul dessert!

Tips
Je kunt eventueel een topping toevoegen van noten en gesmolten chocolade. Verder kun je naar wens extra ingrediënten toevoegen, zoals geraspte kokos of andere smaakmakers. De chiapudding blijft zeker 2 dagen goed in de koelkast. Bekijk voor meer inspiratie ook onze chiapudding met aardbeien of onze andere ontbijt recepten!

Print
Chiapudding met chocolade

Chocolade chiapudding

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 240
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 2 glaasjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Chiapudding

Topping

  • 15 gr fijngehakte amandelen
  • 10 gr gesmolten chocolade, melk of puur
  • 1 tl chiazaad

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad, cacaopoeder, vanille extract en erythritol met een garde goed door elkaar.
  2. Verdeel de pudding over 2 glaasjes en laat deze 10 minuten staan. Gedurende de 10 minuten roer je af en toe nog eens goed alles door elkaar. Zet daarna de twee glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst de hele nacht.
  3. Indien gewenst kun je de pudding nog garneren met topping. De chocolade kun je het beste smelten op de au-bain-marie methode. Je kunt de pudding ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Met dit recept heb je dus voor twee dagen ontbijt!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glaasje (1/2)
  • Calorieën: 226
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 4,3
  • Vezels: 8,5
  • Eiwitten: 9,6
Chiapudding met chocolade

13 Reacties

  1. Zo gaat nu de koelkast in voor morgen

    Reageer
  2. Ja hoor, deze ga ik vaker maken!!

    Reageer
  3. Sorry, maar ik vind de structuur heel vies, de chiazaadjes worden klontjes. Niet fijn glad. Mijn man vond het ook niet lekker.

    Reageer
  4. Vandaag de tweede portie gegeten en er een espresso doorheen gedaan. Aanrader!!

    Reageer
  5. Ook weer een heerlijk ontbijt, bedankt!

    Reageer
  6. Heerlijk!
    Maak het regelmatig.

    Reageer
  7. Nu voor de tweede keer gemaakt, als toetje. Erg lekker!

    Reageer
  8. Super lekker en makkelijk klaar te maken.
    Zelfs een prima alternatief voor een toetje. Komt vaker op t menu 👍

    Reageer
  9. Erg lekker en met een beetje kokos erbij wordt het nog lekkerder en wat dikker. Mijn favo ontbijtje tegenwoordig!

    Reageer
  10. Heerlijk en gemakkelijk om te maken!

    Reageer
  11. Heerlijk, heb ervan genoten
    Bedankt voor dit recept.

    Reageer
  12. Fijne stevige “ pudding” precies goed van verhouding qua smaak en stevigheid. Een blijvertje hier thuis!

    Reageer
  13. Heeeeeeerlijk!! En niet alleen dat, maar ook lekker voedzaam.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*