Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chiapudding met chocolade

Chocolade chiapudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 240
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 2 glaasjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Chiapudding

Topping

  • 15 gr fijngehakte amandelen
  • 10 gr gesmolten chocolade, melk of puur
  • 1 tl chiazaad

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad, cacaopoeder, vanille extract en erythritol met een garde goed door elkaar.
  2. Verdeel de pudding over 2 glaasjes en laat deze 10 minuten staan. Gedurende de 10 minuten roer je af en toe nog eens goed alles door elkaar. Zet daarna de twee glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst de hele nacht.
  3. Indien gewenst kun je de pudding nog garneren met topping. De chocolade kun je het beste smelten op de au-bain-marie methode. Je kunt de pudding ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Met dit recept heb je dus voor twee dagen ontbijt!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glaasje (1/2)
  • Calorieën: 226
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 4,3
  • Vezels: 8,5
  • Eiwitten: 9,6