Ingrediënten
Schaal
Chiapudding
- 150 gr ongezoete amandelmelk
- 100 gr Griekse yoghurt
- 35 gr chiazaad
- 1/2 tl vanille extract
- 10 gr cacao
- 20 gr erythritol
Topping
- 15 gr fijngehakte amandelen
- 10 gr gesmolten chocolade, melk of puur
- 1 tl chiazaad
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad, cacaopoeder, vanille extract en erythritol met een garde goed door elkaar.
- Verdeel de pudding over 2 glaasjes en laat deze 10 minuten staan. Gedurende de 10 minuten roer je af en toe nog eens goed alles door elkaar. Zet daarna de twee glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst de hele nacht.
- Indien gewenst kun je de pudding nog garneren met topping. De chocolade kun je het beste smelten op de au-bain-marie methode. Je kunt de pudding ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Met dit recept heb je dus voor twee dagen ontbijt!
Tips
Wil je een chiapudding met iets meer kcal voor een nog vullender ontbijt? Vervang dan de amandelmelk door volvette kokosmelk 17% vet. en voeg wat extra griekse yoghurt toe (100 g per glas ipv 50 gram). Hierdoor bevat chiapudding 414 kcal per glaasje ipv 226 kcal.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glaasje (1/2)
- Calorieën: 226
- Vetten: 16,6
- Koolhydraten: 4,3
- Vezels: 8,5
- Eiwitten: 9,6