Print
Chiapudding met chocolade

Chocolade chiapudding

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 240
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 2 glaasjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Chiapudding

Topping

  • 15 gr fijngehakte amandelen
  • 10 gr gesmolten chocolade, melk of puur
  • 1 tl chiazaad

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad, cacaopoeder, vanille extract en erythritol met een garde goed door elkaar.
  2. Verdeel de pudding over 2 glaasjes en laat deze 10 minuten staan. Gedurende de 10 minuten roer je af en toe nog eens goed alles door elkaar. Zet daarna de twee glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst de hele nacht.
  3. Indien gewenst kun je de pudding nog garneren met topping. De chocolade kun je het beste smelten op de au-bain-marie methode. Je kunt de pudding ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Met dit recept heb je dus voor twee dagen ontbijt!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glaasje (1/2)
  • Calorieën: 226
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 4,3
  • Vezels: 8,5
  • Eiwitten: 9,6
Copy link