Heerlijke koolhydraatarme chocolade kokos cake gemaakt van amandelmeel, cacaopoeder en kokos!

Chocolade kokos cake

Een lekker koolhydraatarm snack recept: chocolade kokos cake!

Een keer in de zoveel tijd las ik een cheat day in. Dit is een dag waarop ik meer koolhydraten eet dan gewoonlijk. Vaak ga ik dan even naar de supermarkt en haal ik mijn favoriete snacks. Mijn favoriete snack op zo’n dag is de verse chocolade kokos cake van de Albert Heijn. Dit bracht mij op het idee om een koolhydraatarme versie van de Chocolade koks cake te maken. Wat de chocolade kokos cake van de AH zo lekker maakt is de luchtige structuur van de cake. In dit recept heb ik dit geprobeerd na te bootsen en dat is goed gelukt. De suiker heb ik vervangen met Steviala kristal. Dit is een zoetstof op basis van steviolgyvcosiden en erythritol en lijkt erg op normale tafelsuiker. De eiwitten heb ik stijfgeklopt om een luchtige structuur te creëren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen!

Tips: Probeer ook onze andere koolhydraatarme cake recepten. Er is keuze uit marmercakeappel-kaneel cake met noten en een aardbeien cake.

Print
Heerlijke koolhydraatarme chocolade kokos cake gemaakt van amandelmeel, cacaopoeder en kokos!

Chocolade kokos cake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 10 stuks 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een elektrische mixer 3 eieren en de kokosmelk. Voeg vervolgens de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, vanille aroma, boter, zout en 35 gr Steviala kristal toe en roer dit nog eens goed met een garde door elkaar.
  2. Maak de elektrische mixer schoon en pak twee kommen. Splits hierin de 2 resterende eieren. Klop vervolgens de eiwitten stijf met de elektrische mixer. Voeg dan 10 gr Steviala Kristal toe aan de eidooiers en roer dit met een garde door elkaar. Spatel nu het eigeel-mengsel samen met de kokosrasp bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.
  3. Lepel het chocoladebeslag vervolgens in een cakevorm bekleed met bakpapier. Voeg dan ook het kokosbeslag toe en roer dit voorzichtig door het chocoladebeslag. Bak de cake 30-35 minuten in de oven. Controleer na het bakken of de cake gaar m.b.v. een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar!
  4. Verdeel de cake na het bakken in 10 plakjes of porties. Ik heb de cake zelf in vierkante blokjes gesneden! Garneer met geraspte kokos Steviala Frost.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk
  • Calorieën: 224
  • Vetten: 21,4
  • Koolhydraten: 3,1
  • Eiwitten: 6,5
Heerlijke koolhydraatarme chocolade kokos cake gemaakt van amandelmeel, cacaopoeder en kokos!

13 Reacties

  1. Wauw, deze cake gemaakt. En goed gelukt!! Stevia vervangen door Erythritol. Precies de hoeveelheden aangehouden die ook in dit recept staan, behalve 1 ei-geel extra omdat het mis ging met het splitsen… maar de cake is echt supergoed gelukt. Heel luchtig! En een heerlijke smaak! Inderdaad iets meer werk, omdat je de eiwitten ook moet kloppen, maar het is echt waard. Dank je wel!

    Reageer
  2. Erg lekker. Maar ik ben dan ook dol op kokos.
    Omdat ik gruw van de smaak van stevia verving ik de Steviala Kristal door Erythritol.
    (Wel jammer dat sommige mensen denken dat deze zoetstoffen chemisch zijn terwijl ze echt wel 100% natuurlijk zijn).
    Ik volg Maaike betreffende het bewerkelijke recept. Het is er eentje dat je inderdaad niet even snel na de maaltijd nog in mekaar bokst.

    Reageer
  3. Heel erg lekker! Gemaakt zoals het recept is en voor herhaling vatbaar

    Reageer
    • Heel erg lekker! Alles uit het recept aangehouden en kijk er elke keer weer naar uit om een plakje te eten!

      Reageer
  4. Lekker luchtig, smaakt heerlijk en onderscheid zich daarin niet van een “normale” cake. Of het moet zijn dat het lekkerder is.

    Reageer
  5. Twee weken geleden gebakken, iets te droog uitgevallen. Vandaag weer, i.p.v. 75 gram boter, 100 gram, en iets meer cacaopoeder. Het was heerlijk (niet zoet).

    Reageer
  6. Heerlijke cake geworden. Vond het wel een bewerkelijk recept, maar ik ben dan ook gewend om uit van die kant en klare mixen te bakken… Ik heb de cacao achterwege gelaten… Mijn gezin (dit niet kha eten) smult er ook van! Top!

    Reageer
  7. Recept gemaakt met een paar aanpassingen (waardoor niet meer kha, wel khb)
    Ik heb de stevia vervangen voor honing (Ik ben nl meer voor natuurlijke producten ipv chemische suikervervangers)
    Had een grotere vorm, dus chocolade gedeelte x2 en het kokos gedeelte x3, waardoor deze ontzettend goed uitgevallen is!!
    Gedeeld met mensen die niet kha eten, ook heel goed in de smaak gevallen 🙂

    Reageer
  8. Ik heb de cake nog niet gebakken, zit in de planning.
    Zou het een tip zijn om de hoeveelheden te vermelden (bijvoorbeeld van het bakpoeder) i.p.v. ‘een half zakje’? Handiger voor mensen die geen zakjes gebruiken, maar andere eenheden.

    Reageer
  9. Deze cake gemaakt maar absoluut niet lekker! Dus niet voor herhaling vatbaar. Veel te droog en omdat ik niet van de stevia bijsmaak hou, speciaal bewerkte fructose (zonder zoetstoffen en speciaal om mee te bakken) gebruikt. Ondanks dat we geen suiker gewend zijn zeker niet zoet.

    Reageer
  10. Hike Flurina Hiemstra

    De cake is mooi hoog geworden, lekker luchtig en smaakt inderdaad een beetje naar de chocolade kokoscake van de Albert Heijn. Dat was ook één van mijn favorieten, dus heel blij hiermee. Dank voor het recept!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*