Print
Heerlijke koolhydraatarme chocolade kokos cake gemaakt van amandelmeel, cacaopoeder en kokos!

Chocolade kokos cake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 10 stuks
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 160 gr amandelmeel
  • 65 ml volvette kokosmelk
  • 5 middelgrote eieren
  • 75 gr roomboter
  • 2 tl vanille aroma
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 40 gr Steviala Kristal
  • 50 gr geraspte kokos
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een elektrische mixer 3 eieren en de kokosmelk. Voeg vervolgens de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, vanille aroma, boter, zout en 35 gr Steviala kristal toe en roer dit nog eens goed met een garde door elkaar.
  2. Maak de elektrische mixer schoon en pak twee kommen. Splits hierin de 2 resterende eieren. Klop vervolgens de eiwitten stijf met de elektrische mixer. Voeg dan 10 gr Steviala Kristal toe aan de eidooiers en roer dit met een garde door elkaar. Spatel nu het eigeel-mengsel samen met de kokosrasp bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.
  3. Lepel het chocoladebeslag vervolgens in een cakevorm bekleed met bakpapier. Voeg dan ook het kokosbeslag toe en roer dit voorzichtig door het chocoladebeslag. Bak de cake 30-35 minuten in de oven. Controleer na het bakken of de cake gaar m.b.v. een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar!
  4. Verdeel de cake na het bakken in 10 plakjes of porties. Ik heb de cake zelf in vierkante blokjes gesneden! Garneer met geraspte kokos Steviala Frost.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 stuk
  • Calorieën : 224
  • Vetten : 21,4
  • Koolhydraten : 3,1
  • Eiwitten : 6,5