Koolhydraatarme chocolade pannenkoeken met frambozen en slagroom.

Chocolade pannenkoeken

Deze koolhydraatarme chocolade pannenkoeken zijn zowel warm als koud lekker om te eten als ontbijt of lunch. De pannenkoeken zijn luchtig en hebben door het toegevoegde cacaopoeder een heerlijke rijke chocoladesmaak. Met dit recept maak je ca. 12 kleine chocolade pannenkoeken. Een portie van twee pannenkoekjes bevat slechts 3,1 gr koolhydraten. Je kunt deze pannenkoeken dus ook eten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Voorkom een droog baksel door extra fijne amandelmeel zonder vliesjes te gebruiken. Heb je alleen amandelmeel met vliesje in huis? Gebruik dan een zeef om de vliesjes van het meel te scheiden. Serveer de chocolade pannenkoeken eventueel met een beetje opgeklopte slagroom of mascarpone en vers fruit! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pannenkoek recepten!

Print
Koolhydraatarme chocolade pannenkoeken met frambozen en slagroom.

Chocolade pannenkoeken

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de eieren, vanille aroma, melk, erythritol en gesmolten boter. Voeg het amandelmeel m.b.v. een zeef toe aan de kom en roer dit met een garde door de andere ingrediënten totdat alle grote klonten verdwenen zijn. Voeg dan het cacaopoeder en bakpoeder toe en meng nog eens goed.
  2. Verwarm vervolgens een beetje boter in een grote koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Bak de pannenkoek 2 minuten per kant boven een laag tot middelhoog vuur. Herhaal dit todat je 12 kleine pannenkoekjes of 6 grote pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de pannenkoekjes eventueel met opgeklopte slagroom, Steviala frost en frambozen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes (2/12)
  • Calorieën: 240
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 2,1
  • Eiwitten: 9,4
Koolhydraatarme chocolade pannenkoeken met frambozen en slagroom.

16 Reacties

  1. Lekker, maar het beslag is wel heel dik. Is dat de bedoeling?

    Reageer
  2. superlekker. echt een aanrader.😋😋😋

    Reageer
  3. Vanmiddag gemaakt en gegeten. Makkelijk recept. Vult goed. Heb ze gegeten met suikervrije jam en wat ery-poeder. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  4. Lekker! Ik had ze gebakken en gelijk geproefd. 😋 Zoonlief wilde het ook wel mee naar school. De volgende ochtend als ontbijt. Altijd even afwachten of ze dan nog steeds zo lekker smaken natuurlijk. Maar het was zo. Lekker ontbijtje. Wel stevig, maar das best handig als je ze meeneemt naar je werk 😊

    Reageer
  5. Hoi Quint,
    Oh wat lekker zijn ze, heb ze vanavond gebakken. Gegarneerd met blauwe bessen en banaan😋😋. Heb er nog een paar over,die ik koud ga eten als lunch. Ga ze zeker vaker maken….

    Reageer
  6. Deze morgen gebakken, ze zijn lekker, maar toch niet echt een pannenkoeken deeg, ik maak altijd havermoutpannekoeken, maar ze waren lekker, ik vind dat het meer smaakt naar een cakebeslag

    Reageer
  7. Ik heb ze gisteren gegeten als lunch met zacht fruit. Het was heerlijk, ook mijn man (waar ik ze voor maakte) vond het erg lekker.

    Reageer
  8. Heb ze net gemaakt en gegeten en ik vind ze erg lekker!! Vond het bakken alleen wat lastiger want had moeite met ze omdraaien. Maar ze zijn goed gelukt en zijn heerlijk!

    Zou dit ook met kokosmeel kunnen (en dan miss ook met kokosmelk als dat niet TE wordt)?
    Ik dacht zelf namelijk dat je dan miss een beetje zo’n bounty idee krijgt :p

    Reageer
  9. Kan voor dit recept ook een plantaardige melk gebruikt worden ipv volle melk?

    Reageer
    • Hi Maria,

      Je kunt de volle melk eventueel vervangen door amandelmelk, kokosmelk of sojamelk.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  10. Super lekker met geklopte slagroom en aardbeien!

    Reageer
  11. Ik wil deze gaan maken!
    Hoelang kan je ze bewaren? En wat is het beste?

    Reageer
    • Hi Manon,

      Wat leuk :). Je kunt de pannenkoeken na het bakken twee dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Super lekker.
    Ook lekker als tussendoortje, koud.
    Aanrader

    Reageer
  13. Hoe kan er staan 3,1 gram koolhydraten als er op een pak amandelmeel van de Albert Heijn 11g staat?

    Reageer
    • Beste Donika,

      In dit recept gebruiken we 150 gr amandelmeel.Deze hoeveelheid amandelmeel bevat 16,5 gr koolhydraten. Deze hoeveelheid koolhydraten moet je echter nog delen door het aantal porties. Een portie staat gelijk aan 2 pannenkoekjes en met dit recept kun je 12 pannenkoekjes bakken. Dat betekent 16,5/12*2 = 2,8 khd + khd uit overige ingredienten maakt ca. 3,1 gr khd per 2 pannenkoekjes.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*