Print
Koolhydraatarme chocolade pannenkoeken met frambozen en slagroom.

Chocolade pannenkoeken

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 125 ml volle melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 el erythritol
  • 2 el gesmolten boter
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • boter om in te bakken
  • optioneel: Steviala Frost

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de eieren, vanille aroma, melk, erythritol en gesmolten boter. Voeg het amandelmeel m.b.v. een zeef toe aan de kom en roer dit met een garde door de andere ingrediënten totdat alle grote klonten verdwenen zijn. Voeg dan het cacaopoeder en bakpoeder toe en meng nog eens goed.
  2. Verwarm vervolgens een beetje boter in een grote koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Bak de pannenkoek 2 minuten per kant boven een laag tot middelhoog vuur. Herhaal dit todat je 12 kleine pannenkoekjes of 6 grote pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de pannenkoekjes eventueel met opgeklopte slagroom, Steviala frost en frambozen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes (2/12)
  • Calorieën: 240
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 2,1
  • Eiwitten: 9,4
Copy link