Chocolade pecan taart

Een chocolade pecan taart met courgettevulling!

Deze chocolade pecan taart is heerlijk om te eten als snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee. De bodem van de taart heb ik gemaakt van amandelmeel, ei en Kristal Sweet. De vulling van courgette, ei, chocolade, pecannoten en Stevia. Courgette associeer je misschien niet in eerste instantie met taart, maar het een belangrijke functie. De courgette geeft de taart namelijk een fijne structuur. Daarnaast levert de courgette ook de nodige voedingstoffen. Wees niet bang want de courgette smaak proef je nauwelijks terug in de taart. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kan je een reactie plaatsen!

Benodigdheden: 
Amandelmeel
Steviala Kristal

Print

Chocolade pecan taart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem:

  • 260 gr amandelmeel, extra fijn
  • 2 el kokosolie
  • 1 middelgroot ei
  • 1/8 tl zout
  • 4 el Steviala Kristal of naar smaak

Taartvulling:

  • 255 gr vers geraspte courgette of courgetti
  • 130 gr pecannoten, door tweeën gesneden
  • 85 gr suikervrije extra pure chocolade
  • 6 el kokosolie, gesmolten
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 1/2 tl vanille aroma
  • 34 el Steviala Kristal of naar smaak
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet vervolgens een 23 cm taartvorm in met een beetje kokosolie. De bodem maak je door in een kom de amandelmeel, 2 eetlepels kokosolie, snufje zout en 1 ei te mengen. Doe als dit goed door elkaar is gemengd het deeg in de taartvorm en druk het deeg zachtjes tegen de bodem en rand.
  2. Pak nu de geraspte courgette en knijp het vocht uit de courgette, dit kan je doen door de courgette in een schone theedoek voorzichtig uit te knijpen. Doe vervolgens de geraspte courgette, chocolade, gesmolten kokosolie, vanille extract, stevia en de 3 eieren in een keukenmachine en zet deze aan. Meng dit ongeveer 1 minuut.
  3. Doe de chocolade vulling dan in een schone kom en roer hier 75% van de pecannoten door. Giet het chocolade pecanmengsel dan in de taartvorm en strooi de overgebleven pecannoten over de taart.
  4. Bak de chocolade pecan taart 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is het lekkerst na een nacht afkoelen in de koelkast. Verdeel de taart in 12 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 357
  • Vetten: 28,3
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 4,5

 

4 Reacties

  1. Chantilly

    Heerlijke taart! Ik had hem gemaakt voor mijn verjaardag en het was duidelijk de favoriet! En het is heel grappig om het gezicht van mensen (en vooral van kinderen) te zien wanneer ze horen dat ze een taart eten met courgette erin. (je proeft de courgette helemaal niet). Echt een aanrader!

  2. Heerlijke taart en makkelijk te maken, zelf gebruik ik melkchocolade van Céréal van de AH, omdat lang niet iedereen van pure chocolade houdt. Ik heb best wat kritische proevers als ik weer wat uitgeprobeerd heb zonder suikers, maar deze met melkchocolade werd zeer gewaardeerd, bedankt voor het recept.:)

  3. Hallo. Kan ik deze taart invriezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*