Twee mokken gevuld met een heerlijke smeuïge koolhydraatarme chocoladecakes.

Chocoladecake in een mok

Mugcake een populair recept afkomstig uit Amerika

De mugcake is een populair recept dat is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een cakeje wat je binnen enkele minuten in de magnetron klaar maakt. De mugcake heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat je het makkelijk en snel klaar maakt. Daarnaast is het makkelijk te portioneren en houd je er weinig afwas aan over. Ik kwam de mugcake zelf voor het eerst tegen in de supermarkt. Ik was erg benieuwd en had daarom om te testen een zakje van Dr. Oetker gekocht. De cake was binnen twee minuten klaar en de smaakte super goed. Het enige nadeel van de Dr. Oetker mugcake is de grote hoeveelheid koolhydraten.

Koolhydraatarme versie:

Ik vond het een leuk idee voor de site en begon te experimenteren met een koolhydraatarme versie van de mugcake. De tarwebloem heb ik vervangen met amandelmeel en kokosmeel en de suiker met Steviala kristal. De eerste poging was niet helemaal naar wens. Ik had te veel meel gebruikt en te weinig boter. Na een kleine aanpassing was dit probleem verholpen en het resultaat was een heerlijke smeuïge chocoladecake. Om te testen of de cake in de buurt kwam van die van Dr. Oetker had ik een vriend beide cakes laten proeven. Hij wist niet welke cake suikervrij was en gaf aan na het proeven dat hij de koolhydraatarme versie lekkerder vond. De koolhydraatarme chocoladecake in een mok had namelijk volgens hem een betere chocolade smaak. Een succes dus!

Benodigdheden:
Amandelmeel
Kokosmeel
Extra pure chocolade

Bereidingstips:
De chocoladecake in een mok in dit recept heb ik bereid in de magnetron. Als je liever geen magnetron gebruikt, kunt je het ook in de oven bereiden. Schenk het mengsel dan in een hittebestendige kom of mok en bak het ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Vragen of opmerkingen over het recept kun je onderaan de pagina in de commentsectie plaatsen. Benieuwd naar andere mugcake recepten? Bekijk dan ook eens onze appelcake in een mok recept!

Print
Twee mokken gevuld met een heerlijke smeuïge koolhydraatarme chocoladecakes.

Chocoladecake in een mok

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd : 10 minutes
  • Porties: 2 mokken
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 3 el amandelmeel
  • 1/2-1 el Steviala kristal
  • 1 tl kokosmeel
  • 1/4 tl vanille aroma
  • 1 el ongezoete cacaopoeder
  • 1 blokje pure chocolade, fijngehakt
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 middelgroot ei
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Smelt in een kleine magnetronbestendige kom de boter ongeveer 30 seconden in de magnetron. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom meng met een garde alles goed door elkaar. Lepel het beslag in kleine 2 mokken of 2 papieren cupcake vormpjes.
  2. Bak de cake wanneer je de papieren cupcake vormpjes gebruikt 1 minuut in de magnetron en als je de mokken gebruikt 1,5 minuut. Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake 15 seconden extra in de magnetron doen. Ook is het mogelijk om de chocoladecake in de oven te bakken. Bak de cupcakes of mokken dan 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Haal de mokken uit de magnetron en serveer de chocolade cakejes eventueel met een beetje light slagroom. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 mok
  • Calorieën : 230
  • Vetten : 22,0
  • Koolhydraten : 3,5
  • Eiwitten : 6,0

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*