Puntje koolhydraatarme chocolade taart gegarneerd met verse frambozen en Steviala frost.

Chocoladetaart met frambozen

Een lekker koolhydraatarm nagerecht, chocoladetaart met frambozen!

Deze chocoladetaart heeft heerlijke rijke smaak en zachte structuur vergelijkbaar met die van chocolade truffels! Bij het maken van deze taart heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade op basis van 85% cacao. Dit geeft de taart een rijke en pure smaak. Voor sommige is dit te bitter. Gelukkig zorgen de frisse frambozen voor een vermindering van de bittere smaak. Je kunt de chocolade taart eventueel garneren met een beetje Steviala Frost. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Steviala Kristal
– Optioneel: Steviala frost.

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme taart recepten!

Print
Puntje koolhydraatarme chocolade taart gegarneerd met verse frambozen en Steviala frost.

Chocoladetaart met frambozen

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 16 puntjes
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 120 gr boter, ongezouten
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl vanille aroma
  • 125 gr frambozen
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 el Steviala kristal

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
  2. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
  3. Pak een springvorm van 21 cm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in 16 stukjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 puntje
  • Calorieën : 199
  • Vetten : 17,1
  • Koolhydraten : 4,5
  • Eiwitten : 4,6

3 Comments

  1. Kan je het ook invriezen?

    Heb het vandaag gemaakt en het is heerlijk! Wel bitter maar met de frambozen inderdaad een heerlijke frisse combinatie.
    Eten zonder schuld gevoel, Heerlijk!!!
    Lijkt me ook wel nog lekkerder met aardbeien erbij.

  2. Lauren

    Iemand deze al ingevroren? Wil hem wel maken maar zoveel stukken krijg ik in 1 keer niet op 😂

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*