Puntje koolhydraatarme chocolade taart gegarneerd met verse frambozen en Steviala frost.

Chocoladetaart met frambozen

Een lekker koolhydraatarm nagerecht, chocoladetaart met frambozen!

Deze chocoladetaart heeft heerlijke rijke smaak en zachte structuur vergelijkbaar met die van chocolade truffels! Bij het maken van deze taart heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade op basis van 85% cacao. Dit geeft de taart een rijke en pure smaak. Voor sommige is dit te bitter. Gelukkig zorgen de frisse frambozen voor een vermindering van de bittere smaak. Je kunt de chocolade taart eventueel garneren met een beetje Steviala Frost. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Steviala Kristal
– Optioneel: Steviala frost.

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme taart recepten!

Print
Puntje koolhydraatarme chocolade taart gegarneerd met verse frambozen en Steviala frost.

Chocoladetaart met frambozen

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 16 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 120 gr boter, ongezouten
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl vanille aroma
  • 125 gr frambozen
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 el Steviala kristal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
  2. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
  3. Pak een springvorm van 21 cm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in 16 stukjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 199
  • Vetten: 17,1
  • Koolhydraten: 4,5
  • Eiwitten: 4,6
Chocoladetaart met frambozen

20 Reacties

  1. Kan je het ook invriezen?

    Heb het vandaag gemaakt en het is heerlijk! Wel bitter maar met de frambozen inderdaad een heerlijke frisse combinatie.
    Eten zonder schuld gevoel, Heerlijk!!!
    Lijkt me ook wel nog lekkerder met aardbeien erbij.

  2. Iemand deze al ingevroren? Wil hem wel maken maar zoveel stukken krijg ik in 1 keer niet op ?

  3. Hallo,
    Vraagje, ik neem aan dat het dan magere slagroom is? Of is het gebaseerd op gewone slagroom?

    • Hi Kim,

      In dit recept heb ik normale slagroom met een vetpercentage van 35% gebruikt.

      Groetjes,

      Quint

  4. gerda Louwerse

    Ik heb deze taart ook gemaakt.
    Lekker stevig en een echte zeer pure chocoladetaart maar met de frambozen erop en een beetje stevia poeder vind ik het heerlijk.
    Een topper!

  5. Een van mijn eerste koolhydraatarme baksels, maar een succes! Ik heb er wat instant espresso poeder doorheen gemixt.

    • Kan hiervoor ook erythritol worden gebruikt? Zijn de verhoudingen dan hetzelfde?

      • Hi Sabina,

        Steviala kristal sweet is ongeveer 1.3 – 1.5x zo zoet als erythritol. Ik raad aan om dan 6 el erythritol te gebruiken.

        Gr,

        Quint

      • Lekker recept, de taart smaakte iets droog wat kan ik daar voor veranderen aan de ingrediënten?

        • Hi Liesbeth,

          Je kunt eventueel 1 ei vervangen door meer slagroom. Hierdoor wordt de taart romiger en minder droog.

          Groetjes,

          Quint

  6. Jan KepalaMatjan

    Het taartje zit nu in de oven, als variatie heb ik 1 cm lombok heel fijngesneden en door de gesmolten chocola gedaan en ook een draai uit de zeezout-molen, en omdat ik dacht dat frambozen wel heel veel suiker zou bevatten*, en ik een ongefundeerde aversie tegen Stevia heb, de Stevia vervangen door 8 dadels (is 60 gr is 45 gr suikers/koolhydraten)
    De wekker loopt nu af en ik zie dat de taart ook nog behoorlijk is gerezen!
    *frambozen hebben maar 3,5 gr suiker per 100 gr, zie ik nu in een tabel 🙂

  7. Heb vandaag deze taart gemaakt als toetje bij het familiediner. Heerlijk! Flink machtig, dus 1 puntje was echt genoeg. Ben blij dat ik het kan invriezen, anders zou ik ‘m veel te snel achter elkaar opeten. En makkelijk te maken, zelfs voor mij.

  8. De bitterheid kun je verminderen door de chocolade nooit rechtstreeks op het vuur te zetten, maar au-bain-marie laten smelten. Probeer ook eens een toevoeging van gemalen roze peper, gaat goed samen met donkere chocola. En walnoten , zowel verkruimelen en toevoegen, als heel laten als garnering. Serveren met griekse yogurt, met limoenrasp en sap.

    • Hi Iny,

      Bedankt voor de tips. Ik ben benieuwd naar de combinatie roze peper en chocolade. Ik ga deze variant zeker eens proberen.

      Groetjes,

      Quint

  9. Super lekker. Ik heb 200 ml slagroom gedaan en 5 eieren en walnoten bovenop. Dank voor het lekkere recept

  10. Ik ga dit taartje zondag maken als toetje. Mijn moeder eet KETO en probeer ook dingen te maken die zij mag hebben. Nu heb ik iets dat sweet like sugar heet. Ik geloof een combinatie van Erythriol en stevia. Moet ik dan de hoeveelheid van het recept aanhouden of die van de erythriol? (zal na zondag even de reacties vertellen)

    • Hi Nienke,

      Wat leuk, ik ben benieuwd wat ze ervan vindt. Sweet like sugar kun je 1 op 1 vervangen met de Steviala kristal. Je hebt dus 4 eetlepels nodig. Ik raad altijd aan om het beslag even te proeven en indien nodig meer zoetstof toe te voegen. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      • De zoetekauwen onder het gezelschap vonden hem bitter en stapten snel over op de Niet low carb taart. De low carb en chocolade fans vonden hem erg lekker. Mijn moeder heeft de rest meegenomen zodat ze vaker iets lekkers bij de koffie kan nemen ipv nee zeggen. Dank je wel!

  11. Was niet zo een succes. De taart was droog en te bitter. Volgende keer proberen met minder ei, met slagroom en minder beslag in de vorm zodat het niet zo’n hoge taart wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*