Een lekker koolhydraatarm dessert, citroen panna cotta. Panna cotta is een Italiaans gerecht en betekent letterlijk gekookte room. Deze romige citroen panna cotta heeft een heerlijke frisse smaak. Je kunt de panna cotta garneren met verschillende soorten fruit, zelf vind ik de mousse lekker met stukjes aardbei. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over het recepten.
PrintCitroen panna cotta
- Bereidingstijd: 5
- Totale tijd: 185
- Porties: 6 schaaltjes 1x
- Categorie: Dessert
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
Schaal
- 250 ml slagroom
- 125 gr Griekse yoghurt
- 3 gelatineblaadjes
- 30 gr Steviala Kristal
- sap van 1 citroen
- 1 tl geraspte citroenschil
Bereidingswijze
- Verwarm de slagroom in een pan met de steviala. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze bij de slagroom in de pan
- Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost, maar laat het niet koken. Voeg dan al roerend de yoghurt en citroensap toe. Meng tot een glad mengsel en haal het pannetje dan van het vuur.
- Verdeel het roommengsel over 4 grote of 6 kleine dessertglazen. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren de panna cotta met geraspte citroenschil en een partje citroen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 156
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 2,2
- Eiwitten: 1,6
Al 2x gemaakt. Ik eet het ook als ontbijtje. En zoals in mijn vorige reactie gezegd met 2 blaadjes gelatine gemaakt ipv met 3. Kan prima, werd nog goed stijf.
HEEL ERG LEKKER.
Kan de concurrentie aan met de echte Italiaanse panna cotta die ik vaak gemaakt heb. De derde dag in de koelkast was het nog steeds lekker. Ik vond het wel erg stijf dus volgende keer proberen met 2 blaadjes gelatine. Verder toppie!
Goddelijk lekker zeg!!! heel erg bedankt voor dit heerlijke recept!!!
Zojuist gemaakt voor 1e Kerstdag, ze staan nu op te stijven in de koelkast. Volgende keer zal ik de portie vergroten de hoeveelheid is voor 6 glaasjes wel erg weinig, maar ik zal er morgen wat blauwe bessen en nog wat slagroom aan toevoegen. Ik heb vandaag ook de monchoutaart gemaakt zodat ik morgen ook lekker stukje taart kan eten. Deze ziet er heerlijk uit. Dank voor de recepten!
Ik wil het graag vandaag proberen te maken voor morgen. Zou het een dag goed en lekker blijven in de koelkast?
Hi Marion,
Je kunt de panna cotta prima een dagje bewaren in de koelkast :). Veel succes!
Groet,
Quint
Heerlijk recept al paar keer gemaakt en super makkelijk
Vandaag gemaakt met 30 gram sukrin als zoetstof. In totaal een heerlijk dessert. Ga ik beslist vaker maken. Dank.
Hoi Hoi
Vandaag dit recept gemaakt met sukrin i.p.v. Steviala kristal
Was echt heerlijk en is beslist een blijvertje
Volgende keer zal ik wel iets minder citroensap gebruiken
Gelukkig, ik schrok al Haha hij is namelijk heel erg lekker 🙂 net als de choco kokos pudding trouwens! Helemaal top met schepje opgeklopte ongezoete slagroom
Hoi,
even een vraagje? De 15,6 koolhydraten die dit gerecht per toetje bevat waar komen die vandaan? Als ik kijk maar de koolhydraten in de slagroom de Griekse yoghurt en de Citroen en de gelatine en dan deel door 4 of zelfs 6 dan kom ik lang niet op 15,6 uit… dit is toch ook eigenlijk best veel voor 1 koolhydraatarm toetje??
Groetjes,
Sabine
Beste Sabine,
Bedankt voor je berichtje. Je hebt helemaal gelijk! Bij het overzetten van het recept naar het nieuwe design is er iets mis gegaan. Een portie bevat slechts 2,2 gr koolhydraten i.p.v. 15,6!
Groetjes,
Quint
Is het mogelijk om vloeibaar zoetstof toe te voegen en zo ja, hoeveel?
Beste Janny
Dat hangt af van de zoetstof die je gebruikt. Probeer eerst een aantal druppels proef even en als het niet zoet genoeg is kun je meer toevoegen!
Groet,
Quint
Hallo Quint,
Ik was te ongeduldig om je antwoord af te wachten en heb gekeken op de verpakking wat de verhouding was wb echt suiker en zoetstof. Heb 3 ml zoetstof gebruikt en het was een overheerlijk dessert. Om het af te maken heb ik er een toefje slagroom, gezoet met zoetstof, op gedaan.
Beste Janny,
Excuses voor de late reactie. Wat fijn dat het toch gelukt is. Wat een super idee, zelfgemaakte slagroom erbij. Dat ga ik snel ook zelf eens proberen :).
Groet,
Quint
Griekse yogurt is niet vloeibaar dus 125 ml is moeilijk meetbaar. Kan je niet beter vermelden hoeveel gram je moet toevoegen.
Dessert was goed gelukt en heerlijk fris.
Beste L.Douma,
Bedankt voor je feedback. Ik zal het gelijk aanpassen!
Groet,
Quint