Heerlijke citroen panna cotta met partje citroen.

Citroen panna cotta

Een lekker koolhydraatarm dessert, citroen panna cotta. Panna cotta is een Italiaans gerecht en betekent letterlijk gekookte room. Deze romige citroen panna cotta heeft een heerlijke frisse smaak. Je kunt de panna cotta garneren met verschillende soorten fruit, zelf vind ik de mousse lekker met stukjes aardbei. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over het recepten.

Print
Heerlijke citroen panna cotta met partje citroen.

Citroen panna cotta

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd : 185
  • Porties: 6 schaaltjes
  • Categorie: Dessert
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 3 gelatineblaadjes
  • 30 gr Steviala Kristal
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl geraspte citroenschil

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom in een pan met de steviala. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze bij de slagroom in de pan
  2. Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost, maar laat het niet koken. Voeg dan al roerend de yoghurt en citroensap toe. Meng tot een glad mengsel en haal het pannetje dan van het vuur.
  3. Verdeel het roommengsel over 4 grote of 6 kleine dessertglazen. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren de panna cotta met geraspte citroenschil en een partje citroen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 schaaltje
  • Calorieën : 156
  • Vetten : 15,6
  • Koolhydraten : 2,2
  • Eiwitten : 1,6

9 Comments

  1. L.Douma

    Griekse yogurt is niet vloeibaar dus 125 ml is moeilijk meetbaar. Kan je niet beter vermelden hoeveel gram je moet toevoegen.
    Dessert was goed gelukt en heerlijk fris.

    • Quint Kames

      Beste L.Douma,

      Bedankt voor je feedback. Ik zal het gelijk aanpassen!

      Groet,

      Quint

  2. Is het mogelijk om vloeibaar zoetstof toe te voegen en zo ja, hoeveel?

    • Quint Kames

      Beste Janny

      Dat hangt af van de zoetstof die je gebruikt. Probeer eerst een aantal druppels proef even en als het niet zoet genoeg is kun je meer toevoegen!

      Groet,

      Quint

      • Janny Hofman

        Hallo Quint,

        Ik was te ongeduldig om je antwoord af te wachten en heb gekeken op de verpakking wat de verhouding was wb echt suiker en zoetstof. Heb 3 ml zoetstof gebruikt en het was een overheerlijk dessert. Om het af te maken heb ik er een toefje slagroom, gezoet met zoetstof, op gedaan.

        • Quint Kames

          Beste Janny,

          Excuses voor de late reactie. Wat fijn dat het toch gelukt is. Wat een super idee, zelfgemaakte slagroom erbij. Dat ga ik snel ook zelf eens proberen :).

          Groet,

          Quint

  3. Sabine

    Hoi,
    even een vraagje? De 15,6 koolhydraten die dit gerecht per toetje bevat waar komen die vandaan? Als ik kijk maar de koolhydraten in de slagroom de Griekse yoghurt en de Citroen en de gelatine en dan deel door 4 of zelfs 6 dan kom ik lang niet op 15,6 uit… dit is toch ook eigenlijk best veel voor 1 koolhydraatarm toetje??
    Groetjes,
    Sabine

    • Quint Kames

      Beste Sabine,

      Bedankt voor je berichtje. Je hebt helemaal gelijk! Bij het overzetten van het recept naar het nieuwe design is er iets mis gegaan. Een portie bevat slechts 2,2 gr koolhydraten i.p.v. 15,6!

      Groetjes,

      Quint

  4. Sabine

    Gelukkig, ik schrok al Haha hij is namelijk heel erg lekker 🙂 net als de choco kokos pudding trouwens! Helemaal top met schepje opgeklopte ongezoete slagroom

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*