Ingrediënten
Schaal
Pindakaas variant
- 400 gr cottage cheese, volvet
- 4 el Lowcarbchef Sweet Syrup Caramel
- 25 gr Sukrin Icing
- 2 el pindakaas
- 1/4 tl johannesbroodpitmeel
- optioneel: chocolade druppels (suikervrij)
Aardbei-variant
- 400 gr cottage cheese, volvet
- 4 el Lowcarbchef Sweet Syrup Maple
- 25 gr Sukrin Icing
- 100 gr aardbeien
- 1/4 tl johannesbroodpitmeel
- Rabeko speculaasjes
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten van de variant die je maakt in een blender of keukenmachine en mix tot een volledig glad en romig mengsel. Schep het mengsel vervolgens in een cakevorm of terug in het lege cottage cheese-bakje en strijk de bovenkant glad.
- Vries het ijs in gedurende 3 à 4 uur, tot het stevig maar niet keihard is. Laat het voor het serveren 2 tot 5 minuten op kamertemperatuur staan, dankzij het verdikkingsmiddel hoef je minder lang te wachten dan bij traditioneel bevroren ijs. Gebruik een ijslepel om mooie bolletjes te scheppen en geniet!
Tips
De aardbei-variant bevat per portie: 256 kcal | 8,2 g koolhydraten | 26,9 g eiwitten | 9,5 g vetten | 11,6 g vezels.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie pindakaas variant (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 267
- Vetten: 11,3
- Koolhydraten: 3,4
- Vezels: 11,9
- Eiwitten: 28,6