Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cottage cheese ijs met pinda's.

Cottage cheese ijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 260
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Pindakaas variant

Aardbei-variant


Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten van de variant die je maakt in een blender of keukenmachine en mix tot een volledig glad en romig mengsel. Schep het mengsel vervolgens in een cakevorm of terug in het lege cottage cheese-bakje en strijk de bovenkant glad.
  2. Vries het ijs in gedurende 3 à 4 uur, tot het stevig maar niet keihard is. Laat het voor het serveren 2 tot 5 minuten op kamertemperatuur staan, dankzij het verdikkingsmiddel hoef je minder lang te wachten dan bij traditioneel bevroren ijs. Gebruik een ijslepel om mooie bolletjes te scheppen en geniet!

Tips

De aardbei-variant bevat per portie: 256 kcal | 8,2 g koolhydraten | 26,9 g eiwitten | 9,5 g vetten | 11,6 g vezels.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie pindakaas variant (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 267
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 3,4
  • Vezels: 11,9
  • Eiwitten: 28,6