Cottage cheese ontbijt met fruit en granola.

Cottage cheese ontbijt met fruit en granola

Yoghurt als ontbijt is populair bij velen. Het is eenvoudig te bereiden, smakelijk en gemakkelijk mee te nemen naar het werk. Om variatie aan te brengen, hebben we iets nieuws bedacht: yoghurt gecombineerd met cottage cheese. Cottage cheese is namelijk ook uitstekend geschikt voor zoete gerechten. Dit ontbijt kan goed van tevoren worden klaargemaakt. Maak het ’s avonds, zodat je er ’s ochtends gelijk van kan smullen.

Wat is cottage cheese?

Cottage cheese ofwel hüttenkäse is een frisse, jonge kaassoort met een korrelige structuur. Het heeft een frisse smaak, waardoor het goed kan worden gebruikt in ontbijtjes of zoete gerechten. Cottage cheese bevat weinig vet en veel eiwitten, maar liefst 12 gram per 100 gram. Door het te combineren met Griekse yoghurt (10% vet), krijg je een perfect koolhydraatarm ontbijt met veel eiwitten en ook voldoende vetten.

Aardbeien zijn momenteel buiten het seizoen en moeilijk verkrijgbaar. Daarom kiezen we voor dit ontbijtrecept voor bevroren aardbeien. Dit is niet alleen een voordelige keuze, maar bevroren fruit heeft ook een hoger vitaminegehalte dan vers fruit. Dit komt doordat bevroren fruit direct na het plukken wordt ingevroren, wat helpt om de vitamines te behouden.

We toppen de cottage cheese yoghurt af met wat keto granola in de smaak van chocolade. We gebruiken hier de granola van Okono, te koop in onze webshop. Je kunt ook een andere variant gebruiken of alleen los wat noten en/of zaden toevoegen. Voeg in ieder geval iets van crunch toe zodat je spijsvertering goed wordt geactiveerd.

We maken de cottage cheese yoghurt compleet met een topping van keto granola. In dit recept gebruiken we de granola van Rollagranola, verkrijgbaar in onze webshop. Je kunt echter ook kiezen voor een andere variant of je eigen granola maken! Zorg in ieder geval voor een knapperig element om je spijsvertering optimaal te stimuleren.

Variatietips

Je kunt aardbeien ook vervangen door een ander fruit naar keuze, denk aan bosvruchten of bijv. mango of ananas (dit bevat wel meer koolhydraten). Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten.

Print
Cottage cheese ontbijt met fruit en granola.

Cottage cheese ontbijt met fruit en granola

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg het diepvries fruit toe aan een steelpannetje en verwarm boven een laag vuur. Pureer het fruit met een staafmixer als het volledig is ontdooid.
  2. Meng in een kom de cottage cheese met de Griekse yoghurt, erythritol en vanille extract.
  3. Voeg het gepureerde fruit toe aan een schaaltje of glas en laat afkoelen. Voeg dan het yoghurtmengsel toe.  Zet in de koelkast voor de volgende ochtend of voeg gelijk granola toe en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 422
  • Vetten: 30
  • Koolhydraten: 13,3
  • Vezels: 4,3
  • Eiwitten: 23,5
Cottage cheese ontbijt met fruit en granola.

2 Reacties

  1. Heerlijk!

    Reageer
  2. Heerlijk ontbijtje. Al een paar keer gemaakt. Ik maak het voor twee dagen tegelijk, zodat het bekertje cottage cheese in één keer op gaat en een dubbele portie aardbeien is makkelijker te pureren. Ik haal de aardbeien de avond van tevoren uit de vriezer, zodat ik ze niet hoef te verwarmen. Ook zonder vanille al erg lekker. Voor de tweede ochtend staat het dan al klaar in de koelkast, lekker makkelijk. Dit is een blijvertje!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*