Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cottage cheese pancakes met cacao.

Cottage cheese pancakes met cacao

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 6 tot 8 pancakes (3 porties) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad beslag met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, gebruik dan een blender of keukenmachine. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra amandel- of sojamelk toe.
  2. Verwarm een beetje vetstof in een koekenpan op laag vuur. Voeg ongeveer ⅙ van het beslag toe en verspreid het voorzichtig met een lepel of spatel. Kleine pancakes zijn makkelijker om te draaien.
  3. Bak de pancake 2 minuten, totdat er belletjes ontstaan aan de bovenkant. Draai om en bak nog 2 minuten, totdat de onderkant goudbruin is. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Serveer met toppings naar keuze, zoals opgeklopte slagroom en verse frambozen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 of 3 pancakes)
  • Calorieën: 332
  • Vetten: 27,8
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 16