Ingrediënten
Schaal
- 1 el ongezouten boter
- 80 gr amandelmeel
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl psylliumpoeder of 2 tl psylliumvezels (grof)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el erythritol
- snufje zout
- 100 gr cottage cheese (volvet)
- 2 eieren (L)
- 15 tot 30 ml amandel of sojamelk (ongezoet)
- boter of kokosolie om in te bakken
- verse frambozen (optioneel)
- opgeklopte slagroom (optioneel)
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad beslag met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, gebruik dan een blender of keukenmachine. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra amandel- of sojamelk toe.
- Verwarm een beetje vetstof in een koekenpan op laag vuur. Voeg ongeveer ⅙ van het beslag toe en verspreid het voorzichtig met een lepel of spatel. Kleine pancakes zijn makkelijker om te draaien.
- Bak de pancake 2 minuten, totdat er belletjes ontstaan aan de bovenkant. Draai om en bak nog 2 minuten, totdat de onderkant goudbruin is. Herhaal met de rest van het beslag.
- Serveer met toppings naar keuze, zoals opgeklopte slagroom en verse frambozen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 of 3 pancakes)
- Calorieën: 332
- Vetten: 27,8
- Koolhydraten: 1,9
- Vezels: 4,5
- Eiwitten: 16