Een heerlijk portie knapperige courgette frietjes uit de oven met ketchup.

Courgette frietjes uit de oven

Gezond alternatief voor Vlaamse frieten!

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, courgette frietjes uit de oven. Deze courgette frietjes zijn een heerlijke vervanger voor de ongezonde vette Vlaamse frieten die u bij het volgen van een koolhydraatarm dieet niet meer mag eten. De courgettes zijn in de vorm van frietjes gesneden en gepaneerd met amandelmeel en Parmezaanse kaas. Het is belangrijk dat je voldoende vocht uit de courgette onttrekt, anders krijg je slappe en natte frietjes. Je kunt de courgette frietjes serveren als bijgerecht of snack met een portie mayonaise of ketchup! hoop dat jullie de frietjes lekker vinden. Laat ons in de commentsectie weten hoe de frietjes hebben gesmaakt!

Print
Een heerlijk portie knapperige courgette frietjes uit de oven met ketchup.

Courgette frietjes uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 55 gr amandelmeel
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette 8 cm in de lengte en snijd elk stuk in 9 frietjes. Doe de courgette frietjes dan in een vergiet en bestrooi met zout. Laat de courgette frietjes minstens 1 uur uitlekken in het vergiet om de overtollige vloeistof te verwijderen.
  2. Verwarm de ​​oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en vet licht in met boter of bakspray. Klop in een kom de eieren. Pak een andere kom om de Parmezaanse kaas, amandelmeel en Italiaanse kruiden in te mengen, zet beide kommen opzij.
  3. Pak vervolgens weer het vergiet en spoel het zout van de frietjes eraf en dep ze droog met keukenpapier. Dip elke courgette friet in het eimengsel en rol daarna in het amandel mengsel. Plaats de frietjes vervolgens op de bakplaat.
  4. Bak de courgette frietjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de paneerlaag krokant en bruin kleurt. Draai de frietjes halverwege de het bakken één keer om, zodat beide kanten bruin kleuren. Verdeel de frietjes na het bakken in vier porties en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 98
  • Vetten: 5,4
  • Koolhydraten: 4,5
  • Eiwitten: 8,9

Vond je dit recept lekker? Bekijk dan ook eens ons aubergine frietjes recept en knolselderij frietjes recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*