Print

Courgette ovenschotel met kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 30 gr boter
  • 3 grote eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1 ui, klein
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl zout
  • 170 gr pittige geraspte kaas
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de courgette in kleine stukjes. Breng vervolgens een grote pan met water aan de kook. Voeg de courgette en een beetje zout toe aan de pan en kook de courgette beetgaar, ongeveer 4 minuten.
  2. Snijd ondertussen op de snijplank de ui in kleine stukjes en de boter in kleine blokjes. Vet een middelgrote ovenschotel in met een beetje olie of boter.
  3. Giet na het koken van de courgette de inhoud van de pan in een vergiet. Schud het vergiet heen en weer en laat het overtollige vocht goed uitlekken. Voeg vervolgens de courgette samen met de blokjes boter toe aan de ingevette ovenschotel.
  4. Meng in een middelgrote kom de eieren en room goed door elkaar. Voeg de ui, zout, peper en 85 gr geraspte kaas toe aan de kom en meng nog eens goed.
  5. Giet het ei-mengsel over de courgette blokjes in de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven geraspte kaas en Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorie├źn: 360
  • Vetten: 27,9
  • Koolhydraten: 6,6
  • Eiwitten: 21,1
Copy link