Print
Heerlijke zelfgemaakte courgette pasta met broccoli, pesto en geraspte Parmezaanse kaas.

Courgette pasta

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 3 middelgrote courgettes
  • 34 el groene pesto
  • 200 gr broccoliroosjes
  • 150 gr gesneden uien
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snijd de courgette in kleine en dunne reepjes. Je kan ook een juliennesnijder gebruiken om van de courgettes schaven tot spaghetti.
  2. Pak vervolgens een koekenpan en verhit hierin een el olijfolie. Voeg de gesneden uien toe en bak deze totdat ze verkleuren. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
  3. Voeg de courgette reepjes toe en bak deze al roerend zo’n 3 tot 10 minuten mee in de koekenpan. Strooi dan wat peper en zout naar smaak over de courgette reepjes en roer dit nog eens goed door elkaar.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de 3 tot 4 eetlepels groene pesto toe. Verdeel de courgette pasta over vier borden en garneer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 11,8
  • Koolhydraten: 9,6
  • Eiwitten: 5,6

22 reviews