Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

Courgette ravioli met spinazie

Vandaag laten we zien hoe je koolhydraatarme ravioli maakt van courgette. Courgette ravioli is lekker, voedzaam en gezond. Zoals de naam al doet vermoeden hebben wij in dit recept de koolhydraatrijke pasta vervangen door courgette. De courgette hebben wij in een dunne plakjes gesneden, gevuld met een spinazie-ricottavulling en dichtgevouwen tot een kussentje. Door ravioli te maken met courgette i.p.v. pasta bevat dit gerecht ca. 65% minder koolhydraten. Verder is het ook een stuk gezonder. Courgette bevat namelijk weinig calorieën en is rijk aan vitamine C. Naast alle gezonde eigenschappen is de smaak natuurlijk ook erg belangrijk. De courgette ravioli is lekker romig en de tomatensaus en mozzarella maken het helemaal af. Kortom een heerlijke en gezonde avondmaaltijd!

Tips:
Bij het maken van de ravioli is het belangrijk om de courgette niet te dun of te dik te snijden, anders lukt het niet om de ravioli dicht te vouwen. Je kunt de courgette ravioli met spinazie serveren als avondmaaltijd met een portie vlees, vis of salade. De courgette ravioli kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, het is niet mogelijk om de ravioli in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pasta recepten.

Print
Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

Courgette ravioli met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 75 gr spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 250 gr ricotta kaas
  • handje verse basilicum, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gr tomatensaus
  • 50 gr geraspte mozzarella

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor 220 graden. Snijd op een grote snijplank de uiteindes van de courgettes eraf. Pak dan een aardappelschiller of kaasschaaf en snijd hiermee de courgette in dunne plakken. Leg de plakken op een bord en zet opzij.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  3. Snijd de spinazie fijn en voeg dit toe aan de koekenpan. Bak de spinazie 3 minuten mee, totdat het vocht is opgelost. Meng vervolgens in een kom de ricotta, basilicum, zout en peper. Voeg de gebakken en ui toe spinazie toe aan de kom en meng dit goed door de ricotta.
  4. Pak nu het bord met de courgette plakken. Om de ravioli te vormen leg je eerst 2 plakken horizontaal op een bord en daarbovenop 2 plakken verticaal. Schep een eetlepel van het ricotta mengsel op het midden van de vier plakken. Vouw nu ten eerste de onderste twee plakken omhoog naar het midden, ten tweede rechter plakken naar het midden, ten derde de linker plakken na het midden en ten slotte de bovenste plakken na haar het midden. Draai de courgette ravioli om en plaats op een plank. Herhaal deze stap totdat al je courgette plakken op zijn.
  5. Schenk de tomatensaus in een grote ovenschotel en plaats voorzichtig met behulp van een kaasschaaf of taartschep de courgette ravioli in de ovenschotel. Bestrooi de ravioli met geraspte mozzarella en bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 3 porties. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de schotel
  • Calorieën: 275
  • Vetten: 17,3
  • Koolhydraten: 13,1
  • Eiwitten: 16,1
Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

23 Reacties

  1. Al meer keren gemaakt. Met opgerolde gevulde courgette. Zo lekker. Maar……je moet het niet maken als je weinig tijd hebt. Kost veel meer tijd dan aangegeven. Maar het is het zeker waard

    Reageer
  2. Ik heb hiermee geëxperimenteerd: de courgette als lasagnebladen in de ovenschaal met telkens een laagje ricotta-mengsel ertussen. De tomatensaus heb ik weggelaten, maar in plaats daarvan heb ik het gerecht geserveerd met gerookte zalm. Past ook heerlijk bij elkaar!

    Reageer
  3. Echt zo ontzettend lekker. Ik had voor de voorbereiding alleen 3 tot 4x zo lang nodig dan de aangegeven 15 minuten, maar dat zal aan mijn liggen, en het dichtvouwen was echt een uitdaging, maar dat mag de pret niet drukken. Zeker voor herhaling vatbaar. Om je vingers bij af te likken!!!

    Reageer
  4. Zeer lekker. Mijn vriendin is lactose intolerant, hiervoor lactose vrije roomkaas gebruikt. Zeewolf erbij gegeten, maar denk dat scampi’s een betere keuze is. Dus voor de volgende keer, ook gaan we iets meer tomatensap gebruiken. Een blijvertje!

    Reageer
  5. Echt zo lekker, ik maak hem iedere week 🙂

    Reageer
  6. Net op. Was echt heerlijk! En wat zit ik lekker vol zeg:)

    Reageer
  7. Heerlijk. De uitleg van het courgette vouwen vindt ik verwarrend . Heb het op mijn eigen manier gedaan.

    Reageer
  8. Echt waanzinnig lekker recept!!! Ik zou dit iedereen aanraden!

    Reageer
  9. Mike Metselaar

    Heel erg lekker!

    Reageer
  10. Bedankt quint👍 was weer een verrukkelijke heerlijk recept 😊

    Reageer
  11. Verrukkelijk recept! Tip: eerst een droge salamiworst in kleine blokjes uitbakken. Daar vervolgens de ui en knoflook bij. Verder het recept volgen. Wij maakten alles in dubbele hoeveelheden voor een groter gezelschap. De courgette was nog een beetje knapperig. Iedereen vond het heerlijk!

    Reageer
  12. Super lekker en vult goed!

    Reageer
  13. Super lekker! Omdat ik niet veel tijd had, heb ik geen pakketjes gemaakt maar de courgettes (sliertjes) gemengd met de andere ingrediënten. Daar de mozzarella bovenop en op die manier de oven in. Ook lekker 🙂

    Reageer
  14. Zeker een lekker recept! Ik vond het alleen makkelijker om met 2 courgette-plakken te vouwen ipv 4 = kleinere pakketjes…

    Reageer
    • Net heerlijk van gegeten met het hele gezin, zelfs m’n kleine van 1 jaar!
      Echt heel erg lekker, die houden we er zeker in!!

      Reageer
    • Dat ga ik de volgende keer proberen, want dat dichtvouwen lukte me echt voor geen meter. Gelukkig was het desondanks ove(r/n)heerlijk!

      Reageer
  15. Heb het gemaakt was erg lekker.net lasagna

    Reageer
    • Met de ravioli-schotel zet je een prachtig gerecht neer. En het heeft mijn (pasta minnende) zonen en man heerlijk gesmaakt. Zij vinden het een goed alternatief.
      De maaltijd heb ik aangevuld met een groene salade en gehaktballetjes.
      Het vouwen van de courgette om het hoopje vulling en deze dan in de ovenschotel leggen was wel even zoeken naar een handigheidje.

      Reageer
  16. Carry Struijs

    Heerlijk gerecht! Lijkt niet op veel andere koolhydraatarme gerechten. Ik ga dit vaker maken. Kan ook als voorafje, maar dan kleinere portie.

    Reageer
  17. Vandaag voor de 2e keer gemaakt. Het was heerlijk.
    Simpel en gezond. Een aanrader.

    Reageer
  18. Echt TE lekker! Enorme aanrader, ga het zeker vaker maken.

    Reageer
  19. Ik heb dit gister gemaakt, en het was heerlijk. In het begin was het even zoeken met het dichtvouwen. Maar daarna ging dit ook helemaal goed. Zeker een aanrader!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*