Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

Courgette ravioli met spinazie

Vandaag laten we zien hoe je koolhydraatarme ravioli maakt van courgette. Courgette ravioli is lekker, voedzaam en gezond. Zoals de naam al doet vermoeden hebben wij in dit recept de koolhydraatrijke pasta vervangen door courgette. De courgette hebben wij in een dunne plakjes gesneden, gevuld met een spinazie-ricottavulling en dichtgevouwen tot een kussentje. Door ravioli te maken met courgette i.p.v. pasta bevat dit gerecht ca. 65% minder koolhydraten. Verder is het ook een stuk gezonder. Courgette bevat namelijk weinig calorieën en is rijk aan vitamine C. Naast alle gezonde eigenschappen is de smaak natuurlijk ook erg belangrijk. De courgette ravioli is lekker romig en de tomatensaus en mozzarella maken het helemaal af. Kortom een heerlijke en gezonde avondmaaltijd!

Tips:
Bij het maken van de ravioli is het belangrijk om de courgette niet te dun of te dik te snijden, anders lukt het niet om de ravioli dicht te vouwen. Je kunt de courgette ravioli met spinazie serveren als avondmaaltijd met een portie vlees, vis of salade. De courgette ravioli kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, het is niet mogelijk om de ravioli in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pasta recepten.

Print
Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

Courgette ravioli met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 75 gr spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 250 gr ricotta kaas
  • handje verse basilicum, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gr tomatensaus
  • 50 gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor 220 graden. Snijd op een grote snijplank de uiteindes van de courgettes eraf. Pak dan een aardappelschiller of kaasschaaf en snijd hiermee de courgette in dunne plakken. Leg de plakken op een bord en zet opzij.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  3. Snijd de spinazie fijn en voeg dit toe aan de koekenpan. Bak de spinazie 3 minuten mee, totdat het vocht is opgelost. Meng vervolgens in een kom de ricotta, basilicum, zout en peper. Voeg de gebakken en ui toe spinazie toe aan de kom en meng dit goed door de ricotta.
  4. Pak nu het bord met de courgette plakken. Om de ravioli te vormen leg je eerst 2 plakken horizontaal op een bord en daarbovenop 2 plakken verticaal. Schep een eetlepel van het ricotta mengsel op het midden van de vier plakken. Vouw nu ten eerste de onderste twee plakken omhoog naar het midden, ten tweede rechter plakken naar het midden, ten derde de linker plakken na het midden en ten slotte de bovenste plakken na haar het midden. Draai de courgette ravioli om en plaats op een plank. Herhaal deze stap totdat al je courgette plakken op zijn.
  5. Schenk de tomatensaus in een grote ovenschotel en plaats voorzichtig met behulp van een kaasschaaf of taartschep de courgette ravioli in de ovenschotel. Bestrooi de ravioli met geraspte mozzarella en bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 3 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de schotel
  • Calorieën: 275
  • Vetten: 17,3
  • Koolhydraten: 13,1
  • Eiwitten: 16,1

2 Reacties

  1. Ik heb dit gister gemaakt, en het was heerlijk. In het begin was het even zoeken met het dichtvouwen. Maar daarna ging dit ook helemaal goed. Zeker een aanrader!

  2. Violette

    Echt TE lekker! Enorme aanrader, ga het zeker vaker maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*