Print
Courgette ravioli met spinazie en ricotta.

Courgette ravioli met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingredi├źnten

  • 2 courgettes
  • 75 gr spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 250 gr ricotta kaas
  • handje verse basilicum, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gr tomatensaus
  • 50 gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor 220 graden. Snijd op een grote snijplank de uiteindes van de courgettes eraf. Pak dan een aardappelschiller of kaasschaaf en snijd hiermee de courgette in dunne plakken. Leg de plakken op een bord en zet opzij.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  3. Snijd de spinazie fijn en voeg dit toe aan de koekenpan. Bak de spinazie 3 minuten mee, totdat het vocht is opgelost. Meng vervolgens in een kom de ricotta, basilicum, zout en peper. Voeg de gebakken en ui toe spinazie toe aan de kom en meng dit goed door de ricotta.
  4. Pak nu het bord met de courgette plakken. Om de ravioli te vormen leg je eerst 2 plakken horizontaal op een bord en daarbovenop 2 plakken verticaal. Schep een eetlepel van het ricotta mengsel op het midden van de vier plakken. Vouw nu ten eerste de onderste twee plakken omhoog naar het midden, ten tweede rechter plakken naar het midden, ten derde de linker plakken na het midden en ten slotte de bovenste plakken na haar het midden. Draai de courgette ravioli om en plaats op een plank. Herhaal deze stap totdat al je courgette plakken op zijn.
  5. Schenk de tomatensaus in een grote ovenschotel en plaats voorzichtig met behulp van een kaasschaaf of taartschep de courgette ravioli in de ovenschotel. Bestrooi de ravioli met geraspte mozzarella en bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 3 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de schotel
  • Calorie├źn: 275
  • Vetten: 17,3
  • Koolhydraten: 13,1
  • Eiwitten: 16,1
Copy link