Courgette soep met zalm

Courgette soep

Dat je met courgette veel kunt doen, is inmiddels wel bekend. Op onze site vind je meerdere koolhydraatarme recepten gemaakt met courgette, zoals courgette lasagne, gevulde courgette en courgetti. Dit lijstje vullen we aan met een heerlijke soepje: courgette soep!

Courgette soep maken
Courgettes zijn makkelijk te gebruiken. Ook in deze soep. Je hoeft de courgette alleen te wassen en het harde kontje weg te snijden. De schil laten we er gewoon op zitten. Deze levert namelijk veel voedingsstoffen en geeft daarnaast een mooie groene kleur aan je soep. De soep is erg simpel te maken. Je begint met het fruiten van de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Daarna de courgette erbij en als je dit mee hebt gebakken hoef je alleen nog maar het water, bouillonblokje en kruiden toevoegen. Dit laat je voor minimaal 10 minuten pruttelen voordat je de soep gaat pureren. Tot slot nog de slagroom eraan toevoegen, opnieuw opwarmen en klaar is je courgette soep!

Tips
De soep kun je serveren met wat crème fraîche en gerookte zalmsnippers of gebakken spekjes. De soep heeft een volle romige smaak. Voeg voor een dunnere soep wat extra water toe. De soep kun je 2 dagen bewaren in de koelkast of invriezen. Bekijk ook onze andere soep recepten!

Print
Courgette soep met zalm

Courgette soep

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Soep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 600 g courgette (ca. 2 tot 3 stuks)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak

Topping

  • 4 el crème fraîche (optioneel)
  • 100 g gerookte zalmsnippers (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snijd de ui in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de blokjes ui en geperste knoflook
  2. Maak de courgette schoon, snijd het kontje eraf en vervolgens in kleine blokjes. Voeg de courgette toe aan de pan en bak de blokjes een aantal minuten mee. Voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe.
  3. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur uit en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Voeg nu al roerend de slagroom toe. Roer dit goed door en voeg daarna zout en peper toe naar smaak. Proef of zout het genoeg is, zo niet voeg je nog wat extra toe. Zet het vuur weer even aan en warm al roerend op (laat het niet koken). Als je de soep te dik vindt, kun je er nog een kopje water aan toevoegen.
  5. Verdeel de soep over 3 grote of 4 kleine kommetjes en serveer eventueel met een el crème fraîche en een schepje gerookte zalmsnippers


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje met topping (1/4 van de soep)
  • Calorieën: 247
  • Vetten: 18,4
  • Koolhydraten: 9,9
  • Eiwitten: 9,8
Courgette soep met zalm

5 Reacties

  1. Heerlijk! Met spekjes en n paar achtergebleven stukjes courgette!

    Reageer
  2. Ik voeg ook nog wat erwtjes toe, zorgt ook voor binding.

    Reageer
  3. Net gemaakt! En meteen een kop genomen wat heerlijk zeg! Ik heb het met gerookte zalm gegeten 😋

    Reageer
  4. Echt heel erg lekker en zo klaar! I.p.v. zalm heb ik stukjes uitgebakken ham gebruikt. Voor herhaling vatbaar 😉

    Reageer
  5. Super lekker en eenvoudig te maken!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*