Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgettebroodje belegd met kip, tomaat, rode ui en sla.

Courgettebroodjes (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 1 courgettebroodje 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 courgette
  • zout
  • 80 tot 100 gr geraspte cheddar
  • 1 kleine tomaat of 1/2 grote tomaat
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1/2 avocado
  • handje verse bieslook
  • Callowfit spicy mayo stijl
  • 2 blaadjes romaine sla of ijsbergsla
  • 3 plakjes kipfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette met een mandoline of scherpe kaasschaaf in lengte in dunne plakken. Leg de plakken op keukenpapier, bestrooi ze licht met zout en laat ze 10-15 minuten liggen zodat het vocht eruit trekt.
  3. Dep de courgetteplakken daarna goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de helft van de geraspte cheddar in een langwerpige rechthoek. Zorg dat de laag kaas dik genoeg is, zodat de courgetteplakken die je er straks op legt volledig bedekt worden door de kaas.
  4. Leg de courgetteplakken op plak voor plak op de kaas in rechthoekige vorm. Leg elke plak een beetje over de ander, zodat ze elkaar ietswat overlappen. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak 15 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de tomaat in plakken, rode ui in dunne ringen, de avocado in reepjes en de bieslook fijn.
  6. Laat kort afkoelen en snijd het rechthoek doormidden zodat je twee vierkante sneetjes hebt. Beleg één sneetje met spicy mayo, sla, kipfilet, tomaat, rode ui en avocado. Leg het tweede sneetje erbovenop en bestrooi met bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje met beleg (2 sneetjes)
  • Calorieën: 547
  • Vetten: 40,1
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 5,7
  • Eiwitten: 32,3