Een bord courgette spaghetti met bolognesesaus!,

Courgetti bolognese

Een gezonde en koolhydraatarme vervanger voor pasta bolognese!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, courgetti bolognese! Deze pasta is super gezond en makkelijk om te maken. Daarnaast bevat een portie van deze courgetti bolognese slechts 15,5 gr koolhydraten. Dit maakt het een goede vervanger voor traditionele pasta bolognese. De courgette spaghetti kun je kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten of zelf maken m.b.v. een spiraalsnijder. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.

Print
Een bord courgette spaghetti met bolognesesaus!,

Courgetti bolognese

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 3 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 400 gr courgette spaghetti
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 75 gr wortel
  • 1 runderbouillion blokje
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola
  • 1 el tomatenpuree

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook, paprika, wortel en cherry tomaten in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een hapjes pan. Bak hierin de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan ook de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg dan de gehakt toe en bak al roerend totdat de gehakt niet meer roze is van binnen. Doe dan de wortel, cherry tomaten en rode paprika toe.
  2. Voeg tenslotte de bouillion, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus 15-20 minuten op een laag vuur sudderen.
  3. Pak wanneer de bolognese saus klaar is een grote wokpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan en bak al roerend 2-4 minuten gaar. Verdeel de rucola, tomatensaus en courgetti over het bord en garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/3
  • Calorieën : 279
  • Vetten : 12,9
  • Koolhydraten : 15,5
  • Eiwitten : 24,3

5 Comments

  1. Caroline

    Lekker!!
    Courgette krimpt fel bij het bakken.

  2. Markesteijn

    Dit is een heerlijk recept.
    Gaan smullen.

  3. Markesteijn

    10

  4. Judith

    Kan de courgette spaghetti ook ingevroren worden na bereiding?

    • Quint Kames

      Beste Judith,

      De saus kun je invriezen, maar de courgette spaghetti zelf zou ik niet invriezen. In de vriezer veranderd de structuur en smaakt het na het ontdooien niet meer hetzelfde.

      Groetjes,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*