Courgette carbonara met champignons en spekjes

Courgetti carbonara

Spaghetti carbonara is een van de populairste recepten uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept maak je met 4 ingrediënten: spaghetti, spek, ei en parmezaanse kaas. Wij hebben het traditionele recept iets aangepast om een koolhydraatarme versie te maken van het gerecht: courgetti carbonara! Zoals de naam al doet vermoeden hebben wij de spaghetti vervangen door courgette spaghetti. Verder hebben wij voor de saus geen eieren gebruikt, maar slagroom. Voor de smaak hebben wij een uitje, knoflook, spekjes en champignons toegevoegd. Het resultaat: een romige courgetti carbonara met slechts 13,4 gr koolhydraten per portie!

Tips:
Met dit recept maak je courgetti carbonara voor twee personen. Met de schaalfunctie naast de ingrediëntenlijst kun je de hoeveelheid ingrediënten verdubbelen als je het recept voor 4 personen wilt maken. Je kunt de courgetti carbonara eventueel serveren op een bedje van rucola of samen met een frisse salade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgette carbonara met champignons en spekjes

Courgetti carbonara

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 17 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr courgette spaghetti
  • 100 gr spekreepjes
  • 125 gr champignons
  • 125 ml slagroom
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • optioneel: handje rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui en champignons in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Giet dan een el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  2. Voeg vervolgens de champignons en spekjes toe aan de koekenpan en bak deze 4-5 minuten mee, totdat de spekjes knapperig zijn. Laat tijdens het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Voeg ten slotte al roerend de slagroom en geraspte parmezaanse kaas toe aan de pan, kook dit 2 minuten mee en zet als alles goed is gemengd het vuur uit.
  3. Wok ondertussen in een andere koekenpan de courgette spaghetti binnen 2 minuten gaar. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken en roer de spaghetti dan door de carbonara saus. Verdeel in 2 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 502
  • Vetten: 39,9
  • Koolhydraten: 13,4
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 21,9
Courgette carbonara met champignons en spekjes

24 Reacties

  1. Erg lekker!
    Weer een blijvertje.😍






    Reageer
  2. Erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.
    Kan dit bewaard blijven in de koelkast/vriezer? En hoelang?

    Bedankt voor dit fijne recept!






    Reageer
  3. Heerlijk! Hoelang kan je dit bewaren?






    Reageer
    • Hi Michelle,

      Ik zou het niet langer dan een dagje in de koelkast bewaren. Het gerecht bevat namelijk veel vocht en hierdoor is het vers het lekkerst en wordt het minder lekker als je het bewaart.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  4. Al meerdere keren gemaakt! Superlekker en eenvoudig recept!

    Reageer
  5. Was super lekker
    Voor het herhaling vatbaar 👍






    Reageer
  6. Zeer lekker, is een blijvertje.






    Reageer
  7. Heerlijk was t !!!

    Reageer
  8. Erg lekker recept weer, zelfs de moeilijkste eter thuis vond het wel te eten😂






    Reageer
    • Geweldig recept, makkelijk te maken en snel klaar. Heb nog 12 grote garnalen aan de saus toegevoegd en wat soja melk om iets meer saus te hebben en de courgette spaghetti na het wokken goed uit laten lekken. Gaat vaker op tafel komen 👍🏼






      Reageer
  9. Super lekker recept
    Ik doe het met courgette die ik zelf rasp, en dan door de saus doet.
    Het word dan alleen erg nat.
    Heeft er iemand een tip hiervoor?

    Reageer
    • Raspen boven keuken papier en heel goed uitknijpen en appart ff wokken en overtollig vocht weggooien en dan pas mengen

      Reageer
  10. Heel makkelijk om te maken, en het was super lekker!

    Reageer
  11. Super lekker. Dit gaan we zeker vaker eten👍🏼👍🏼






    Reageer
  12. Erg lekker en makkelijk






    Reageer
  13. Bedankt! Weer een nieuw en lekker low carb erbij. Ik had ook nog wat crème fraîche over.

    Reageer
  14. Heerlijk gerecht, de rucola geeft net een ietsje meer pit.
    Zeker voor herhaling vatbaar






    Reageer
  15. Net gegeten. Super lekker. Ik heb wel nog Italiaanse kruiden toegevoegd maar ik had spijt dat het op was. Voor herhaling vatbaar hehe.






    Reageer
  16. Superlekker. Heb ipv spekjes vegagehakt genomen. Ook fijn!






    Reageer
  17. Ik heb het op een bedje van rucola opgediend. Het zag er heel goed uit en het smaakte heerlijk. Volgens mijn wederhelft een restaurantwaardig gerecht.






    Reageer
  18. Dit gerecht met het hele gezin gegeten. Wat was dat lekker! Onze 3 kinderen zouden haast hun bord aflikken.😉






    Reageer
  19. Net gegeten, ik had gelijk maar meerdere porties gemaakt. Het viel goed in de smaak!






    Reageer
  20. heerlijk gegeten wat een super saus heb er nog wat crème fraîche bij gedaan. Moest op 😉






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*