Courgette carbonara met champignons en spekjes

Courgetti carbonara

Spaghetti carbonara is een van de populairste recepten uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept maak je met 4 ingrediënten: spaghetti, spek, ei en parmezaanse kaas. Wij hebben het traditionele recept iets aangepast om een koolhydraatarme versie te maken van het gerecht: courgetti carbonara! Zoals de naam al doet vermoeden hebben wij de spaghetti vervangen door courgette spaghetti. Verder hebben wij voor de saus geen eieren gebruikt, maar slagroom. Voor de smaak hebben wij een uitje, knoflook, spekjes en champignons toegevoegd. Het resultaat: een romige courgetti carbonara met slechts 13,4 gr koolhydraten per portie!

Tips:
Met dit recept maak je courgetti carbonara voor twee personen. Met de schaalfunctie naast de ingrediëntenlijst kun je de hoeveelheid ingrediënten verdubbelen als je het recept voor 4 personen wilt maken. Je kunt de courgetti carbonara eventueel serveren op een bedje van rucola of samen met een frisse salade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Courgette carbonara met champignons en spekjes

Courgetti carbonara

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr courgette spaghetti
  • 100 gr spekreepjes
  • 125 gr champignons
  • 125 ml slagroom
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • optioneel: handje rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui en champignons in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Giet dan een el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  2. Voeg vervolgens de champignons en spekjes toe aan de koekenpan en bak deze 4-5 minuten mee, totdat de spekjes knapperig zijn. Laat tijdens het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Voeg ten slotte al roerend de kookroom en geraspte parmezaanse kaas toe aan de pan, kook dit 2 minuten mee en zet als alles goed is gemengd het vuur uit.
  3. Wok ondertussen in een andere koekenpan de courgette spaghetti binnen 2 minuten gaar. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken en roer de spaghetti dan door de carbonara saus. Verdeel in 2 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 502
  • Vetten: 39,9
  • Koolhydraten: 13,4
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 21,9

8 Reacties

  1. heerlijk gegeten wat een super saus heb er nog wat crème fraîche bij gedaan. Moest op 😉

  2. Net gegeten, ik had gelijk maar meerdere porties gemaakt. Het viel goed in de smaak!

  3. Dit gerecht met het hele gezin gegeten. Wat was dat lekker! Onze 3 kinderen zouden haast hun bord aflikken.😉

  4. Ik heb het op een bedje van rucola opgediend. Het zag er heel goed uit en het smaakte heerlijk. Volgens mijn wederhelft een restaurantwaardig gerecht.

  5. Superlekker. Heb ipv spekjes vegagehakt genomen. Ook fijn!

  6. Net gegeten. Super lekker. Ik heb wel nog Italiaanse kruiden toegevoegd maar ik had spijt dat het op was. Voor herhaling vatbaar hehe.

  7. Heerlijk gerecht, de rucola geeft net een ietsje meer pit.
    Zeker voor herhaling vatbaar

  8. Bedankt! Weer een nieuw en lekker low carb erbij. Ik had ook nog wat crème fraîche over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*