Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus.

Courgetti met gehaktballetjes

Courgette spaghetti, ofwel courgetti is in opkomst. Het wordt door steeds meer mensen gebruikt als koolhydraatarme vervanger voor traditionele spaghetti en dat is niet zonder reden. Door courgetti te gebruiken eet je op een smaakvolle manier meer groente en minder koolhydraten. Ook wij werken graag met courgetti, zo hebben wij al meerdere courgetti recepten met jullie gedeeld. Dit lijstje vullen wij aan met een nieuw recept: courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Dit courgetti recept met zelfgemaakte gehaktballetjes is lekker, voedzaam en gezond! De frisse courgette spaghetti gaat perfect samen met de pittige gehaktballetjes en tomatensaus.

Tips:
De courgette spaghetti maak je gemakkelijk zelf m.b.v. een spiraalsnijder. Met de spiraalsnijder kun je courgette en andere groente in dunne slierten snijden, spaghetti dus! Heb je geen spiraalsnijder? Bij de Jumbo en Albert Heijn kun je tegenwoordig ook kant-en-klare courgette spaghetti kopen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een review te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus.

Courgetti met gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Gehaktballetjes:

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei (M)
  • 1/2 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el amandelmeel
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr geraspte parmigiano reggiano
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Courgetti:

  • 400 gr courgette spaghetti
  • 1 blikje tomatenpulp of tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bouillionblokje
  • 125 ml water
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 50 gr rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in kleine stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers fijn. Meng vervolgens in een grote kom de gehakt, ui, knoflook, geraspte parmigiano reggiano en Italiaanse kruiden. Klop het ei los en voeg dit samen met het amandelmeel toe aan de kom en meng nog eens goed.
  2. Vorm van het gehakt 9 kleine gehaktballetjes. Verwarm een el olijfolie of boter in een grote koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes boven een laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Plaats de balletjes na het bakken op een bord en maak de koekenpan schoon.
  3. Verwarm een el olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui en knoflook begint te verkleuren. Bak de tomatenpuree kort mee minuut mee en voeg dan de tomatenpulp, Italiaanse kruiden, bouillionblokje, water en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15-20 minuten sudderen boven een laag vuur.
  4. Voeg na het sudderen de gehaktballetjes toe en warm deze kort op in de saus. Pak vervolgens een wokpan en wok hierin de courgette spaghetti in 2 minuten gaar. Verdeel de spaghetti en tomatensaus met gehaktballetjes over drie borden. Serveer de spaghetti met de rucola en garneer met parmigiano reggiano. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorieën: 395
  • Vetten: 22,9
  • Koolhydraten: 14,6
  • Eiwitten: 30,8

2 Reacties

  1. Het was heerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen vonden het ook heerlijk!

  2. Claartje

    Vanavond gegeten. Heerlijk recept! Voor herhaling vatbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*