Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

Courgetti met kip en pesto

Heerlijk koolhydraatarm alternatief voor spaghetti!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, courgetti met kip en pesto. Gisteren kwam ik tijdens het boodschappen doen in de Albert Heijn courgette spaghetti, bloemkoolrijst en worteltagliatelle tegen! Ik heb gelijk van alles wat gekocht. Super handig, want iedereen weet dat het zelf maken van courgette spaghetti en bloemkoolrijst erg veel werk is. Eenmaal thuisgekomen heb ik gelijk een leuk recept gemaakt: de courgetti met kip en pesto! De courgetti kun je serveren als hoofdgerecht bij het diner, maar is ook lekker om te eten als lunch! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.

Print
Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

Courgetti met kip en pesto

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 400 gr kipfilet à la minute
  • 600 gr courgette spaghetti
  • 70 gr pesto alla Genovese
  • 80 gr cherry tomaten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 75 gr rucola
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: eetlepel Crème fraîche

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water binnen 6-8 minuten gaar. Kruid ondertussen de kipfilet à la minute met je favoriete kruidenmix. Plaats de kipfilet in een ingevette koekenpan en bak de filets 5-6 minuten boven een middelhoog vuur gaar.
  2. Snijd de kipfilet à la minute na het bakken in blokjes. Giet wanneer de broccoliroosjes gaar zijn het overtollige water uit de pan.
  3. Verwarm nu in de koekenpan 2 el olijfolie en voeg de courgette spaghetti toe. Bak de courgetti 2 minuten en voeg dan de pesto, broccoli en kip toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten, totdat alles in de pan goed warm is.
  4. Verdeel de inhoud van de pan over vier borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, cherrytomaten en rucola. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 356
  • Vetten : 19,8
  • Koolhydraten : 8,9
  • Eiwitten : 36,3

Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme pasta recepten!

.

10 Comments

  1. Rianne

    Ronduit heerlijk! Voor het eerst courgette spaghetti gehad, maar ik ben om. Nog twee porties extra, vraag me alleen of kan je de courgette spaghetti goed invriezen? Ik heb het nu rauw bij de kip en broccoli gedaan voor de zekerheid.

  2. Francis

    Het was een heerlijke gerecht Dit gaan we vaker eten

  3. Henriëtte

    Was erg lekker en geeft een verzadigd gevoel!

  4. Angelique

    Was wederom overheerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    zelfs mijn zoon van 14 vond het heerlijk als ik het heb over de courgette pasta.

  5. Judith

    Heerlijk recept. Ik mis alleen wat er met de parmezaanse kaas moet gebeuren, of lees ik er overheen? Heb het er nu aan het eind wat overheen gestrooid en daarna de pijnboompitten en tomaatjes.

    • Quint Kames

      Beste Judith,

      Dat heb je goed gezien! Ik was de Parmezaanse kaas vergeten in de bereidingswijze. Je hebt goed gegokt, de Parmezaanse kaas strooi je samen met de pijnboompitten als garnering over de pasta.

      Groet,

      Quint

  6. Heeeeerlijk!
    Ik heb m nu vaker gemaakt met rode pesto ipv de groene. Hier een favoriet.

  7. Erg lekker. We hebben de creme fraiche er doorheen geschept en gesmuld.

  8. Erg Lekker, zeker voor herhaling vatbaar. En inderdaad een goede en lange verzadiging. Ik heb er nog wat kastanje champignons aan toegevoegd.

  9. Sheila

    Heerlijk recept! Als je geen courgette spaghetti hebt dan gewoon een courgette in blokjes bakken…gaan we vaker eten dit!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*