Print
Heerlijke courgette spaghetti met kipblokjes, cherrytomaten en pesto!

Courgetti met kip en pesto

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 400 gr kipfilet à la minute
  • 600 gr courgette spaghetti
  • 70 gr pesto alla Genovese
  • 80 gr cherry tomaten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 75 gr rucola
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: eetlepel Crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water binnen 6-8 minuten gaar. Kruid ondertussen de kipfilet à la minute met je favoriete kruidenmix. Plaats de kipfilet in een ingevette koekenpan en bak de filets 5-6 minuten boven een middelhoog vuur gaar.
  2. Snijd de kipfilet à la minute na het bakken in blokjes. Giet wanneer de broccoliroosjes gaar zijn het overtollige water uit de pan.
  3. Verwarm nu in de koekenpan 2 el olijfolie en voeg de courgette spaghetti toe. Bak de courgetti 2 minuten en voeg dan de pesto, broccoli en kip toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten, totdat alles in de pan goed warm is.
  4. Verdeel de inhoud van de pan over vier borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, cherrytomaten en rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 356
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 8,9
  • Eiwitten: 36,3
Copy link