Courgette spaghetti met zalm en spinazie.

Courgetti met zalm en spinazie

Iedereen die wel eens koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt heeft gegeten is wel bekend met courgetti ofwel courgette spaghetti. Een razend populair koolhydraatarm en gezond recept. Zo deelden wij eerder al courgetti met gehaktballetjes, courgetti kip pesto en courgetti bolognese. Hier voegen we een nieuwe variant aan toe: courgetti met zalm en spinazie!

Courgetti met zalm en spinazie maken
De basis voor dit gerecht is courgetti. Je maakt courgetti met een dunschiller en een scherp mesje. Of je koopt een spirelli en draait zo in een handomdraai courgetti. De combinatie van zalm, tomaatjes en spinazie is een bekende in de keuken. Samen met wat knoflook en provençaalse kruiden, maak je een snel en makkelijke avondmaaltijd! Met deze hoeveelheden maak je twee goed vullende porties.

Tips
Geen dunschiller of spirelli in huis? Je kunt in veel supermarkten ook kant-en-klare courgetti kopen. Voor dit recept heb je aan 400 gram genoeg. Verder kun je naar smaak extra groente toevoegen. De courgetti kun je na bereiding 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Courgette spaghetti met zalm en spinazie.

Courgetti met zalm en spinazie

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 100 gr crème fraîche
  • 150 gr spinazie
  • 200 gr zalmfilet, zonder huid
  • 1 ui
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 20 gr pijnboompitten
  • 10 ml citroensap
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Begin met de groente door de uien in ringen te snijden, de tomaatjes te halveren en de courgettes schoon te maken. Pak de dan de courgettes erbij om de courgetti te maken. Als je een dunschiller gebruikt, snij je de courgette eerst in dunne plakjes. Daarna snij je met een scherp mes in de lengte dunne slierten courgette. Mocht je een spirelli hebben, dan draai je de courgette erin.
  2. Pak nu een koekenpan en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en bak totdat het begint te verkleuren. Voeg dan de tomaatjes, je de crème fraîche, knoflookpoeder, provençaalse kruiden, zout en peper toe en laat het geheel even op laag vuur sudderen. Roer daarna de spinazie er doorheen. Tot slot snij je de zalm zonder huid in blokjes en voeg ook dit toe aan de wokpan. Bak tot de zalm gaar is.
  3. Wok in een andere koekenpan de courgetti binnen ca. 2 minuten gaar. Toast eventueel de pijnboompitten. Verdeel vervolgens de courgetti over twee diepe borden en schep daarna de spinazie met zalm over de borden. Tot slot verdeel je de citroensap en geroosterde pijnboompitten eroverheen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2)
  • Calorieën: 526
  • Vetten: 36,7
  • Koolhydraten: 16,2
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 30,6
Courgette spaghetti met zalm en spinazie.

6 Reacties

  1. Rian den Otter

    Een overheerlijk recept. Kloppen het aantal koolhydraten wel in dit gerecht, 16,2?
    Of lees ik het verkeerd en moet het 8,1 gram koolhydraten zijn?

    • Hi Rian,

      Door de courgette spaghetti (400 gr) bevat het gerecht iets meer khd. Je kunt eventueel minder courgetti gebruiken voor minder koolhydraten!

      Groet,

      Quint

  2. Super lekker! Weer eentje om bij te houden 😊

  3. 3 sterren. Het smaakte opzich best oké maar het was een beetje flauw.

  4. Heel lekker maar inderdaad wat flauw. Volgende keer zout door de courgetti doen en voor mij mag er wat meer crème fraiche door. Verder zéker een blijvertje!

  5. Heerllijk gerecht! Lekker eenvoudig, soooo klaar. Had voor de variatie een handje grote wok garnalen erbij gedaan. Smullen!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*