Ingrediënten
Schaal
Ingelegde rode ui
- 1 rode ui
- 60 ml natuurazijn
- 60 ml water
- 1 tl erythritol
- paar korrel zwarte peper en 2 stukjes piment
Crispy feta eieren
- 1 ei (L)
- 30 gr feta kaas
- 1 low carb tortilla of keto tortilla
- ½ avocado
- citroensap naar smaak
- chilivlokken naar smaak
- handje bieslook, fijngehakt
- handje sla of rucola (optioneel)
Bereidingswijze
- Ingelegde rode ui: snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze in een afsluitbare pot.
- Breng in een steelpannetje het water, de natuurazijn, erythritol, zwarte peperkorrels en piment aan de kook tot de erythritol volledig is opgelost.
- Laat het mengsel kort afkoelen en giet het over de ui. Laat minimaal 1 uur trekken (voor het beste resultaat: maak de ui bij voorkeur een dag van tevoren).
- Crispy feta eieren: verhit een kleine anti-aanbakkoekenpan op middelhoog vuur (of vet de pan licht in met bakspray). Sprenkel een klein kruimeltje feta in de pan: als het sist, is de pan heet genoeg.
- Verkruimel de feta in de pan en verspreid het in een cirkel, ook langs de randen van de pan. Zodra de feta begint te smelten en te bubbelen, breek je direct het ei in het midden. Breng op smaak met zwarte peper en chilivlokken (zout is niet nodig, de feta is al zout genoeg).
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ei garen tot het eiwit gestold is, de dooier nog vloeibaar is en de kaas krokant.
- Verwarm in een andere koekenpan de tortilla. Prak ondertussen de avocado en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de gegrilde of verwarmde tortilla met de avocado en besprenkel met citroensap.
- Leg het feta-gebakken ei erop en garneer met ingelegde rode ui, extra chilivlokken, fijngehakte bieslook en eventueel wat sla.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 crispy feta ei met tortilla
- Calorieën: 389
- Vetten: 28,8
- Koolhydraten: 4
- Vezels: 12,5
- Eiwitten: 21,9