Kruidnoten met weinig koolhydraten.

De beste koolhydraatarme kruidnoten

Nog maar een paar weken te gaan en dan is het alweer Sinterklaas. Volgend weekend is de intocht van Sinterklaas in ons land en daar horen natuurlijk kruidnoten bij. We hebben al eerder kruidnoten gemaakt, maar we hadden het gevoel dat het beter kon. We zijn daarom opnieuw de keuken ingedoken en hebben ons recept nog beter gemaakt. We durven deze nieuwe kruidnoten dan ook ‘De beste koolhydraatarme kruidnoten’ te noemen. Het belangrijkste verschil tussen het nieuwe en oude recept is de crunch. Deze nieuwe kruidnoten zijn echt krokant, zoals een echte kruidnoot hoort te zijn!

Koolhydraatarme kruidnoten maken

De basis van de kruidnoten is amandelmeel, goud lijnzaadmeel, een klein beetje kokosmeel en arrowroot. Arrowroot is een plantaardig bindmiddel en wordt vaak gebruikt in baksels om het luchtig te krijgen. Arrowroot is hoger in koolhydraten, maar we gebruiken maar 7 gram en dat komt neer op 5,9 gram koolhydraten in het hele recept. Per pepernoot is dat verwaarloosbaar en komt het neer op 0,15 gram. Je kunt ze ook zonder arrowroot maken, maar je krijgt ze dan niet zo knapperig en krokant en ze worden iets kruimeliger.

Vergeet het deeg niet te laten rusten in de koelkast. Dit doet niet alleen veel goeds voor de smaak, maar ook voor de textuur van de kruidnoten. Het deeg wordt hierdoor wat steviger, waardoor de kruidnoten minder zullen uitlopen in de oven. De kruidnoten kunnen snel verbranden, blijf daarom tijdens het bakken in de buurt van de oven. Laat ze na het bakken minimaal 1 uur afkoelen, maar het liefst langer. De kruidnoten worden tijdens het afkoelen pas krokant en daar wil je echt op wachten!

Tips

De kruidnoten zijn de volgende dag op zijn lekkerst, dus probeer ze te laten staan als dat lukt! Is je deeg te nat? Voeg dan wat extra kokosmeel toe. Is het te droog? Voeg dan extra melk toe. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme sinterklaas recepten.

Print
Kruidnoten met weinig koolhydraten.

De beste koolhydraatarme kruidnoten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 40 kruidnoten 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten, behalve het kokosmeel, goed door elkaar.
  2. Voeg het vanille-extract toe en snijd de boter in blokjes. Voeg koud toe en kneed alles goed door elkaar.
  3. Voeg de amandelmelk en het eiwit toe en kneed nogmaals. Voeg het kokosmeel toe en meng alles tot er een mooie bal van het deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Haal het deeg uit de koelkast en maak 40 kleine balletjes van ongeveer 5 gram per stuk van het beslag. Leg de kruidnoten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak de kruidnoten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten naar 130 graden en bak nogmaals 5 tot 7 minuten.
  6. Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze minimaal 2 uur afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kruidnoot (1/40)
  • Calorieën: 22
  • Vetten: 1,9
  • Koolhydraten: 0,3
  • Vezels: 0,5
  • Eiwitten: 0,7
Kruidnoten met weinig koolhydraten.

3 Reacties

  1. Gelukkig dat deze site er is. Als je al een zoetverslaving hebt dan is dit recept een verademing. Ik heb twee keer de hoeveelheid henomen. In plaats van arrowroot maizena gebruikt en in plaats van goud lijnzaadmeel, een deel kokosmeel toegevoegd.
    En toch heerlijk knapperige kruidnoten!

    Reageer
  2. Gister gemaakt, ze zijn heerlijk.
    Ik moet ze we verstoppen voor de kleinkinderen die vinden deze lekkerder dan gewone kruidnoten.

    Reageer
  3. Ze zijn heerlijk van smaak en lekker knapperig. Ik heb op de helft van de kruidnootjes 100% pure chocolade gedaan. Ook erg lekker.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*