Een bord vol met de malse en heerlijke gehaktballen.

De lekkerste gehaktballen

Mijn favoriete gehaktbal recept!

Zoals de naam van het recept al verklapt is dit mijn favoriete gehaktbal recept. De gehaktballen zijn gemaakt van rundergehakt, croutons, zoete ui, worcestersaus en verschillende kruiden. Bij het maken van dit recept heb ik vooral op de smaak en structuur gelet en niet op de hoeveelheid koolhydraten. De gehaktballen bevatten daarom ook iets meer koolhydraten dan je van ons bent gewend. Deze gehaktballen kun je dus het beste eten op een dag waarop je wat meer koolhydraten mag eten, een zogenaamde ‘cheatday’. Met dit recept maak je vier grote gehaktballen, het is ook mogelijk om van het gehaktmengsel acht kleine gehaktballetjes te maken.

Serveersuggestie:
De gehaktballen is lekker om te serveren bij een hollandse stamppot, zoals deze koolhydraatarme boerenkoolstamppot. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een bord vol met de malse en heerlijke gehaktballen.

De lekkerste gehaktballen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 grote gehaktballen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 30 gr gekruide croutons, fijngemalen
  • 1/2 zoete ui
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 23 el worcestersaus
  • 1 el mosterd
  • 1 tl rode chili vlokken
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 tl olijfolie
  • 12 el boter

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het gehakt, croutons, zoete ui, ei, knoflook, worcestersaus, mosterd, rode peper vlokken en de cajun kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de hand ronde gehaktballen.
  2. Verhit de olijfolie en smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze binnen ongeveer 20 minuten gaar. Bak de gehaktballen de eerste minuten boven een middelhoog vuur goudbruin en bak de resterende minuten met de deksel op de pan boven een laag vuur. Op deze manier blijven de gehaktballen lekker mals. Draai de gehaktballen tijdens het bakken af en toe om.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktbal
  • Calorieën: 336
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 9,7
  • Eiwitten: 22,7
Een bord vol met de malse en heerlijke gehaktballen.

1 reactie

  1. Ik heb vandaag de gehaktballen gemaakt volgens het recept.
    Ze waren heerlijk die ga ik zeker vaker eten .
    dank je wel voor dit recept

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*