De ultieme keto burger met kaas en augurken.

De ultieme keto hamburger

Op zoek naar een echt goede low carb hamburger? Met dit recept zet je een klassieke burger op tafel, maar dan koolhydraatarm en keto proof. Je maakt ‘m met een sappige hamburger van de slager, cheddar, frisse sla, tomaat, augurk en een heerlijke burgersaus! De zelfgemaakte burgersaus met gekarameliseerde ui geeft de hamburger net dat beetje extra, zonder dat het veel moeite kost. Serveer op een krokant Lowcarbchef keto bolletje en je hebt een volwaardige smulmaaltijd. Perfect als weekendtraktatie of op een zonnige dag van de grill.

De perfecte hamburger op het perfecte keto bolletje

Een goede hamburger valt of staat met de saus. Die maakt het verschil tussen gewoon lekker en echt goed. In dit recept maak je een simpele maar smaakvolle burgersaus op basis van mayo, ketchup en augurk. Wat het speciaal maakt, is de gekarameliseerde ui die je rustig laat bakken tot ‘ie mooi goudbruin is , dat geeft de saus extra diepte.

Terwijl de gekarameliseerde ui voor de saus staat af te koelen, bak je de burgers in dezelfde pan en smelt je er een plak cheddar overheen. Intussen warm je het Lowcarbchef keto hamburgerbroodje op in de oven. Dit broodje hebben we zelf ontwikkeld, omdat we vonden dat de meeste keto broodjes online niet echt lekker zijn. Ze zijn vaak wat droog of vallen snel uit elkaar. Ons broodje is luchtig van binnen, stevig genoeg om goed te kunnen beleggen en heeft een neutrale smaak die mooi samengaat met elke topping. Daarnaast bevat een bolletje slechts 1,5 gram koolhydraten (broodje met het laagste aantal koolhydraten in Nederland).
Beleg met saus, sla, burger, tomaat, augurk en ingelegde ui – en je burger is klaar.

Tips

Laat de ui op laag vuur karamelliseren en neem daar echt even de tijd voor. Hoe langzamer je bakt, hoe zoeter en zachter de ui wordt en dat proef je terug in de saus. Voor de burgers kun je het beste kiezen voor goede kwaliteit burgers van de slager. Liever een vega-optie? Ook met een vegetarische burger of gegrilde portobello is dit recept een succes.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
De ultieme keto burger met kaas en augurken.

De ultieme keto hamburger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Ultieme burgersaus

  • 1 ui
  • 1 el roomboter
  • 1 Kesbeke augurk, fijngehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1,5 el ketchup, suikervrij
  • ½ tl witte wijnazijn
  • ½ tl worcestershire saus
  • ¼ tl paprikapoeder (gerookt)
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 60 ml witte natuurazijn
  • 60 ml water
  • 1/2 el erythritol
  • paar korrels zwarte peper en piment

Toppings + bolletje

  • 2 goede kwaliteit hamburgers (van de slager)
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 Lowcarbchef keto burgerbroodjes
  • 2 bladeren kropsla
  • 2 plakken vleestomaat
  • 1 Kesbeke augurk, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de ultieme burgersaus een ui in ringen. Smelt in de koekenpan de boter en voeg de ui toe. Bak de ui ringen op een laag vuur ca. 15 tot 20 minuten, zodat deze mooi karameliseert.
  2. Snijd ondertussen de augurk zo fijn mogelijk en knijp het extra vocht eruit. Meng de overige ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar. Laat de ui iets afkoelen en roer dit vervolgens door de saus.
  3. Maak de ingelegde rode ui (het liefst een dag van tevoren) door een rode ui in dunne ringen te snijden en vervolgens in een afsluitbare pot te doen. Verwarm het water, de azijn, erythritol en kruiden in een steelpannetje totdat de erythritol volledig is opgelost. Laat het mengsel kort afkoelen en giet het vervolgens over de rode ui in de pot. Laat minimaal een uur staan. Bewaar daarna in de koelkast.
  4. Ga nu aan de slag met de burgers. Breng de burgers op smaak met voldoende zout en peper (mits ze nog niet gekruid zijn).
  5. Voeg wat extra boter toe aan de pan waarin je de ui hebt gekarameliseerd. Zet het vuur iets hoger en bak de hamburgers goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak gaar. Voeg op het eind de cheddar toe, zodat deze smelt. Je kunt de burgers ook op de BBQ bakken.
  6. Bak ondertussen de hamburgerbroodjes 6 minuten op een voorverwarmde oven op 180 graden en snijd de augurk in plakjes. Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant kort in een pan of broodrooster.
  7. Verdeel wat saus over de bodem van het bolletje, leg er dan een blaadje sla op, een burger, een plak tomaat, paar dunne plakjes augurk, ingelegde rode ui en eindig weer met saus. Herhaal met het 2e broodje. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 hamburger)
  • Calorieën: 730
  • Vetten: 56,9
  • Koolhydraten: 6,4
  • Vezels: 10,2
  • Eiwitten: 43,6
De ultieme keto burger met kaas en augurken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*