Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
De ultieme keto burger met kaas en augurken.

De ultieme keto hamburger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Ultieme burgersaus

  • 1 ui
  • 1 el roomboter
  • 1 Kesbeke augurk, fijngehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1,5 el ketchup, suikervrij
  • ½ tl witte wijnazijn
  • ½ tl worcestershire saus
  • ¼ tl paprikapoeder (gerookt)
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 60 ml witte natuurazijn
  • 60 ml water
  • 1/2 el erythritol
  • paar korrels zwarte peper en piment

Toppings + bolletje

  • 2 goede kwaliteit hamburgers (van de slager)
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 Lowcarbchef keto burgerbroodjes
  • 2 bladeren kropsla
  • 2 plakken vleestomaat
  • 1 Kesbeke augurk, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de ultieme burgersaus een ui in ringen. Smelt in de koekenpan de boter en voeg de ui toe. Bak de ui ringen op een laag vuur ca. 15 tot 20 minuten, zodat deze mooi karameliseert.
  2. Snijd ondertussen de augurk zo fijn mogelijk en knijp het extra vocht eruit. Meng de overige ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar. Laat de ui iets afkoelen en roer dit vervolgens door de saus.
  3. Maak de ingelegde rode ui (het liefst een dag van tevoren) door een rode ui in dunne ringen te snijden en vervolgens in een afsluitbare pot te doen. Verwarm het water, de azijn, erythritol en kruiden in een steelpannetje totdat de erythritol volledig is opgelost. Laat het mengsel kort afkoelen en giet het vervolgens over de rode ui in de pot. Laat minimaal een uur staan. Bewaar daarna in de koelkast.
  4. Ga nu aan de slag met de burgers. Breng de burgers op smaak met voldoende zout en peper (mits ze nog niet gekruid zijn).
  5. Voeg wat extra boter toe aan de pan waarin je de ui hebt gekarameliseerd. Zet het vuur iets hoger en bak de hamburgers goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak gaar. Voeg op het eind de cheddar toe, zodat deze smelt. Je kunt de burgers ook op de BBQ bakken.
  6. Bak ondertussen de hamburgerbroodjes 6 minuten op een voorverwarmde oven op 180 graden en snijd de augurk in plakjes. Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant kort in een pan of broodrooster.
  7. Verdeel wat saus over de bodem van het bolletje, leg er dan een blaadje sla op, een burger, een plak tomaat, paar dunne plakjes augurk, ingelegde rode ui en eindig weer met saus. Herhaal met het 2e broodje. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 hamburger)
  • Calorieën: 730
  • Vetten: 56,9
  • Koolhydraten: 6,4
  • Vezels: 10,2
  • Eiwitten: 43,6