Print
Eenpansgerecht met bloemkool en kip in roomsaus.

Eenpansgerecht met bloemkool en kip

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Diner

Schaal

Ingrediënten

Kip + kruiden

  • 600 gr kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zout en peper naar smaak

Groente

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gr bloemkool
  • 250 gr champignons
  • 200 gr cherrytomaten
  • 450 ml kippenbouillon of 450 ml water + 1 bouillonblokje
  • 100 gr verse spinazie
  • 250 gr feta
  • 200 ml kookroom
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • verse tijm
  • extra chilivlokken voor garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met kruiden aan beide kanten en zet opzij.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een braadpan boven middelhoog vuur. Bak de kip aan beide kanten goudbruin (ca. 5 minuten per kant).
  3. Snipper ondertussen de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes, halveer de champignons en maak de cherrytomaten schoon.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe en fruit de ui. Voeg dan de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de bloemkool, champignons en cherrytomaten toe en bak nog eens 5 minuten.
  5. Leg de kipfilet op de groente in de pan en schenk de kipbouillon erbij. Laat de groente en met de deksel op de pan 15 minuten gaar koken.
  6. Haal als de kip gaar is de filets uit de pan en trek deze met een vork uit elkaar om pulled chicken te maken.
  7. Voeg de pulled chicken samen met de spinazie, 200 g feta, kookroom, citroensap en paprikapoeder toe aan de pan. Laat de saus zonder deksel inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  8. Proef de saus en voeg eventueel wat extra zout toe. Verdeel over 4 borden en garneer met verse tijm, chilivlokken en overgebleven feta. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 524
  • Vetten: 29,2
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 54,4

22 reviews