Eiwrap met pittige tonijnsalade.

Eiwrap met pittige tonijnsalade

Een gevulde eiwrap is een perfect koolhydraatarm lunchgerecht. Het is lekker, makkelijk om te maken en bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om te variëren met de vulling. Zo hebben we eerder al eens een eiwrap gemaakt met zalm en spinazie en een vega variant met gegrilde groente. Dit keer hebben we de wrap gevuld met pittige tonijn. Deze wrap is ook koud lekker om te eten en dit maakt hem ideaal om mee te nemen naar je werk of studie.

Eiwrap maken

Een eiwrap is eenvoudig om te maken, het enige wat je nodig hebt is ei, (amandel)melk en wat zout en peper. We bakken de wrap boven laag vuur in een grote koekenpan (28 cm). De wrap mag niet te dik worden, want anders kun je deze niet meer oprollen. Maak liever twee eiwraps als je een kleinere koekenpan gebruikt.

De eiwrap vullen we met een pittige tonijnsalade met bleekselderij en rode ui. We maken de tonijnsalade aan met mayonaise, yoghurt en sriracha saus. In de sriracha saus uit de supermarkt zit wel wat suiker, maar omdat je maar een eetlepel gebruikt komt dit uit op ongeveer 4 gram koolhydraten. Wil je liever helemaal suikervrij? Op onze website Lowcarbcenter verkopen we een sriracha saus zero. Je kunt de sriracha saus ook vervangen door chilivlokken of sambal oelek. De smaak wordt wel iets anders, maar het geeft dezelfde pittigheid aan de tonijn.

Tips

Door de tonijnsalade kun je makkelijk wat extra groenten verwerken zoals wij in dit recept bleekselderij gebruiken. Voeg bijvoorbeeld wat extra paprika of meer tomaat toe voor meer groenten in je gerecht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunchrecepten.

Print
Eiwrap met pittige tonijnsalade.

Eiwrap met pittige tonijnsalade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 gevulde omelet 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 1 el amandelmelk, ongezoet
  • 1 el olijfolie
  • halve stengel bleekselderij
  • 3 cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el volle yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el sriracha saus (zero sugar)
  • 1 blikje tonijn, in olijfolie
  • handje ijsbergsla
  • zout en peper naar smaak
  • dille of lente-ui (garnering)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren samen met de amandelmelk los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Zet een koekenpan (28 cm doorsnee) op een middel tot laag vuur en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg het eimengsel toe aan de pan en bak boven laag vuur en evt. met de deksel op de pan gaar. Draai de omelet om, zodat beide kanten gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes en de cherrytomaat en rode ui fijn. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg dit samen met de bleekselderij, rode ui, yoghurt, mayonaise en sriracha toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de eiwrap uit de pan en leg deze op een bord. Laat even afkoelen en beleg de wrap dan met een bedje ijsbergsla en de tonijn. Rol de wrap op en snijd doormidden. Garneer eventueel met wat dille of lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde omelet
  • Calorieën: 544
  • Vetten: 39,4
  • Koolhydraten: 4,9
  • Vezels: 2,2
  • Eiwitten: 41,5

 

Eiwrap met pittige tonijnsalade.

1 reactie

  1. mijn 1e koolhydraten lunch

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*