Eiwrap met zalm, spinazie, roomkaas en tomaten.

Eiwrap met zalm en spinazie

Op zoek naar een snel en voedzaam koolhydraatarm lunch recept? Dan is deze eiwrap gevuld met gerookte zalm, spinazie, roomkaas en cherrytomaten perfect. Ik kwam op het idee om dit gerecht te maken tijdens een bezoek aan de AH to Go. Ik was op zoek naar een snelle koolhydraatarme lunch en in het koelvak kwam ik AH eggwraps met gerookte zalm tegen. Helaas zaten er in de eggwraps van Albert Heijn meer dan 20 gr koolhydraten. Ik besloot daarom om deze eiwrap thuis zelf te maken, maar dan met minder koolhydraten. Ik heb omeletwrap gemaakt van ei en spinazie en rijk belegd met roomkaas, gerookte zalm, cherrytomaten en rucola. Het resultaat: een heerlijke en voedzame koolhydraatarme lunch!

Tips:
Je kunt deze eiwraps met zalm en spinazie een dag van te voren klaarmaken, in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen als lunch naar je werk of studie. Geen fan van spinazie? Maak de eiwraps dan zonder spinazie. Het is ook mogelijk om de zalm te vervangen met bijvoorbeeld plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

– Bekijk ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
Eiwrap met zalm, spinazie, roomkaas en tomaten.

Eiwrap met zalm en spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 1 eiwrap 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 3 middelgrote eieren
  • scheutje amandelmelk
  • 100 gr babyspinazie
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 25 gr roomkaas
  • 20 gr rucola
  • 50 gr gerookte zalm
  • 4 cherrytomaten
  • 1/4 tl zout
  • optioneel: handje pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote plank de babyspinazie in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak hierin de babyspinazie circa. 2 minuten. Meng in een grote kom met een garde de eieren, amandelmelk en zout. Laat na het bakken van de spinazie het overtollige uit de pan uitlekken en voeg de spinazie toe aan de kom en meng dit goed door de eieren.
  2. Bak in dezelfde koekenpan de spinazie omelet boven een laag vuur binnen 5-10 minuten gaar. Draai indien mogelijk halverwege het bakken de omelet voorzichtig met een spatel om.
  3. Laat het omelet minimaal 30 minuten afkoelen en snijd vervolgens de cherrytomaten in kleine plakjes. Smeer als de omelet is afgekoeld de roomkaas over de omelet en bekleed met de rucola, gerookte zalm, cherrytomaten en pijnboompitten. Rol de omelet strak op, snijd door tweeën en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 eiwrap
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 17,5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 16,5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*