Print
Enchiladas gemaakt van courgette.

Enchiladas van courgette

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tot 2 tl chilipoeder of naar smaak
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 300 gr passata (tomatensaus)
  • 2 tot 3 courgettes
  • 85 pittige geraspte kaas
  • 1 bosui
  • 125 gr creme fraiche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de kipfilets en het bouillonblokje aan toe. Kook de kip in ca. 12-15 minuten gaar. Haal de kip vervolgens uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar om pulled chicken te maken.
  2. Snijd vervolgens een ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de pulled chicken en kruiden toe aan de pan. Bak dit kort mee en voeg ten slotte 2/3 van de tomatensaus toe aan de pan.
  3. Maak de courgettes schoon en snijd met een kaasschaaf of mandoline in lange stroken (36 plakken). Leg op een bord 3 plakken dicht naast elkaar en schep een beetje vulling op de plakken. Rol de 3 plakken voorzichtig op en plaats in een grote ovenschotel. Herhaal totdat je 12 pakketjes hebt gevormd of je plakken en vulling op zijn.
  4. Verdeel de overgebleven tomatensaus over de enchiladas en bestrooi met de pittige geraspte kaas. Bak de enchiladas 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Verdeel de enchiladas over 4 borden (3 per bord) garneer met de bosui en serveer met creme fraiche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 rolletjes
  • Calorieën: 388
  • Vetten: 22,1
  • Koolhydraten: 10,1
  • Eiwitten: 36,5
Copy link