Print
Flammkuchen met groene aspergetips en bacon.

Flammkuchen met asperges en bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 1 broodje 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Snacks
  • Keuken: Duits

Schaal

Ingredi├źnten

Bodem

  • 200 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • 50 gr geraspte kaas naar keuze
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout

Topping

  • 100 gr ricotta
  • 200 gr groene aspergetips
  • 100 gr bacon
  • 1 rode ui
  • peper & zout naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder
  • optioneel: handje rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Smelt ondertussen alroerend de geraspte mozzarella en roomboter in een kleine steelpannetje. Zet als de kaas is gesmolten het vuur uit. Voeg dan al roerend het ei toe. Voeg daarna het amandelmeel, geraspte kaas en zout toe en blijf roeren totdat je een samenhangend deeg hebt. Kneed eventueel met handen om alles goed door elkaar te mengen.
  2. Haal de deegbal uit het pannetje en leg de bal op een vel bakpapier. Leg hier nog een vel bakpapier bovenop en rol de bal vervolgens met een deegroller uit zo dun mogelijk uit. Bak de bodem ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen in een klein kommetje de ricotta, knoflookpoeder, peper en zout door elkaar. Snipper een rode ui en voeg de helft toe aan de ricotta. Snijd de andere helft in ringen en leg apart. Snijd vervolgens ook de bacon in kleine stukken.
  4. Haal de flammkuchen bodem uit de oven als hij goudbruin is gekleurd. Verdeel het ricottamengsel, aspergetips, bacon, resterende rode ui gelijkmatig over de bodem. Zet de flammkuchen nog eens terug in de oven voor ca. 15 tot 20 minuten. Snijd daarna in 2 of 4 stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het broodje
  • Calorie├źn: 431
  • Vetten: 32,3
  • Koolhydraten: 4,8
  • Eiwitten: 28,2
Copy link