Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 250 gr cherrytomaten
- 50 gr olijven, zonder pit
- 1/2 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1 klein teentje knoflook
- 1 tl citroensap
- 40 ml olijfolie
- 1 kropsla (300 gr)
- 150 gr feta
- optioneel: verse peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg voorzichtig de eieren toe en kook ze 7 tot 7,5 minuut voor hardgekookte eieren.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten en olijven doormidden, de komkommer in plakjes en de rode ui in halve maantjes.
- Pers de knoflook en meng dit met het citroensap en de olijfolie .
- Verdeel de sla over het bord. Brokkel de feta in een hoek en verdeel de tomaat, olijven en rode ui.
- Schil de eieren en snijd ze in vieren. Leg ze bij de salade.
- Garneer met de dressing, verse peterselie, peper en zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 563
- Vetten: 46,6
- Koolhydraten: 7,9
- Vezels: 6,4
- Eiwitten: 24,6