Frisse groene salade met vinaigrette.

Frisse groene salade

Het is weer tijd voor een lekker salade recept! Dit keer hebben we een frisse groene salade gemaakt. Deze frisse basissalade zet je binnen 10 minuten op tafel. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig om deze salade te maken. Bij de salade serveer je een klassieke vinaigrette dressing van olijfolie, azijn, mosterd en citroensap. Deze groene salade is ideaal om te serveren als bijgerecht. De salade is licht en kan bij elk hoofdgerecht worden gegeten. Bij het maken van de salade hebben wij ook gelet op de hoeveelheid koolhydraten. Zo hebben wij geen rozijnen toegevoegd aan de salade of honing gebruikt voor de dressing. Hierdoor bevat een portie slechts 4,3 gram koolhydraten!

Tips:
Deze frisse salade is lekker om te serveren als bijgerecht tijdens een barbecue. We hebben de salade op smaak gebracht met pijnboompitten en zonnebloempitten. Deze pitten kun je los kopen in de supermarkt. In sommige supermarkten kun je ook een salade pittenmix kopen. Dit is vaak voordeliger dan de pitten los kopen. Je kunt de salade en dressing maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Frisse groene salade met vinaigrette.

Frisse groene salade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Salade:

  • 150 gr slamelange
  • 1 komkommer
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr radijsjes
  • handje pijnboompitten
  • handje zonnebloempitten

Dressing:

  • 35 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en cherrytomaten in vieren. Pak vervolgens de radijsjes en maak deze schoon. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en zet opzij. Pel dan de ui en snijd deze in dunne ringen.
  2. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette met een garde goed door elkaar.
  3. Verdeel de sla melange over vier borden en garneer de borden met de stukjes komkommer, tomaat, radijs, ui, pijnboompitten en zonnebloempitten. Serveer de salade met de vinaigrette. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,4
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 3,6
Frisse groene salade met vinaigrette.

4 Reacties

  1. Heerlijke salade. Al meerdere malen gemaakt naast een lekkere steak én met groot succes!

    Reageer
  2. Heerlijk!

    Reageer
  3. Jaja het is me wat

    Lekkere salade waar je mee kunt variëren. Ik voeg er zelf ook nog kaas aan toe en de dressing maak ik ook weleens met balsamico azijn, honing en olijfolie, peper en zout. Deze is vooral lekker met een stukje biefstuk en verse pepersaus en een goed glas wijn en leuke man natuurlijk. Die ik weer niet heb☹️

    Reageer
  4. Fijne basissalade. Ik voeg er zelf vaak nog kaasblokjes of mozzarella aan toe.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*