Print
Frisse groene salade met vinaigrette.

Frisse groene salade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Salade:

  • 150 gr slamelange
  • 1 komkommer
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr radijsjes
  • handje pijnboompitten
  • handje zonnebloempitten

Dressing:

  • 35 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en cherrytomaten in vieren. Pak vervolgens de radijsjes en maak deze schoon. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en zet opzij. Pel dan de ui en snijd deze in dunne ringen.
  2. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette met een garde goed door elkaar.
  3. Verdeel de sla melange over vier borden en garneer de borden met de stukjes komkommer, tomaat, radijs, ui, pijnboompitten en zonnebloempitten. Serveer de salade met de vinaigrette. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,4
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 3,6
Copy link