Heerlijke salade met gekookte kip, druiven en mayonaise.

Frisse kipsalade met witte druiven

Kies een eigen gemaakte salade boven een kant-en-klare salade!

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt is het verstandig om je salades zelf te maken. Kant-en-klare salades uit de supermarkt bevatten vaak veel koolhydraten en andere ongewenste ingrediënten. Deze zelfgemaakte kipsalade met druiven bevat daarentegen erg weinig koolhydraten. Het hoofdingrediënt is uiteraard kip. Het lekkerste is als je de kip pocheert. Dit doe je in een pannetje waarin het water net tegen de kook aan zit. Dit zorgt ervoor dat de kip zijn malse smaak behoud, ook als deze is afgekoeld. Een andere mogelijkheid is om gerookte kip te gebruiken. Verder bestaat deze salade uit frisse ingrediënten zoals druiven, selderij en een dressing van mayonaise of yoghurt. Als je wilt dat de salade nog minder koolhydraten bevat, kan je de druiven vervangen door gemengde slabladeren.

Serveertip(s)
Dit recept kan je eten als lunch of als avondeten. Serveer de salade dan als voorgerecht of bijgerecht bij het diner. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Update: 26/6/20 hoeveelheid Zwitserse kaas in het recept verlaagd van 90 gr naar 15 gr.

Print
Heerlijke salade met gekookte kip, druiven en mayonaise.

Frisse kipsalade met witte druiven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr gebakken of gerookte kipfiletblokjes
  • 100 gr witte druiven
  • 1/2 rode ui
  • 25 gr selderij
  • 15 gr Zwitserse kaas
  • 60 ml mayonaise of yoghurt
  • 1/4 tl kipkruiden
  • snufje knoflookpoeder
  • 1/4 tl citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui en selderij in kleine stukjes. Snijd vervolgens de druiven door tweeën en plaats in een grote kom.
  2. Voeg ook de kipfilet en kaas toe en zet opzij. Pak nu nog een kom om de dressing in te maken. Meng in de kom de mayonaise, citroensap, knoflookpoeder, kipkruiden, zout en peper.
  3. Doe de dressing bij de kip en groente en meng dit voorzichtig door elkaar. Serveer de kipsalade als lunch of diner. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 290
  • Vetten: 19,4
  • Koolhydraten: 10,3
  • Eiwitten: 19,3
Heerlijke salade met gekookte kip, druiven en mayonaise.

4 Reacties

  1. Erg lekker, gemaakt met gerookte kip, parmezaan ipv Zwitserse kaas en zonder kipkruiden. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  2. Lekker, maar 15 gram zwitserse kaas is echt genoeg. Iets minder koolhydraatarm, maar wèl meer maaltijdsalade: rest (ruim 100 gram) gekookte rijst erdoor gedaan!

    Reageer
  3. Erg lekker maar 90 gram Zwitserse kaas is echt te veel. Ik heb de hoeveelheid daarvan voor mezelf aangepast.

    Reageer
  4. Ik doe er een stuk minder Zwitserse kaas in. Vind de smaak te overheersend. Verder lekker recept.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*