Print
Heerlijke salade met gekookte kip, druiven en mayonaise.

Frisse kipsalade met witte druiven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr gebakken of gerookte kipfiletblokjes
  • 100 gr witte druiven
  • 1/2 rode ui
  • 25 gr selderij
  • 15 gr Zwitserse kaas
  • 60 ml mayonaise of yoghurt
  • 1/4 tl kipkruiden
  • snufje knoflookpoeder
  • 1/4 tl citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui en selderij in kleine stukjes. Snijd vervolgens de druiven door tweeën en plaats in een grote kom.
  2. Voeg ook de kipfilet en kaas toe en zet opzij. Pak nu nog een kom om de dressing in te maken. Meng in de kom de mayonaise, citroensap, knoflookpoeder, kipkruiden, zout en peper.
  3. Doe de dressing bij de kip en groente en meng dit voorzichtig door elkaar. Serveer de kipsalade als lunch of diner. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 290
  • Vetten: 19,4
  • Koolhydraten: 10,3
  • Eiwitten: 19,3