Print
Komkommersalade met yoghurtdressing.

Frisse komkommersalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1/2 rode ui
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el verse dille, fijngesneden
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak de komkommer schoon en snijd ze m.b.v. een kaasschaaf of een scherp mes in dunne plakjes. Snijd vervolgens de rode ui in ringen en voeg dit samen met de komkommer toe aan een grote kom.
  2. Meng in een andere kom de Griekse yoghurt met de witte wijnazijn, gesneden dille, zout, en knoflookpoeder. Voeg de dressing toe aan de komkommersalade en meng dit goed door elkaar.
  3. Verdeel de komkommersalade over 4 borden en garneer eventueel met extra dille of rode ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4)
  • Calorieën: 67
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 2,7

22 reviews