Print
Schaal met Israëlische salade bestaande uit komkommers, tomaat, rode ui en kruiden.

Salade uit het Midden-Oosten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 2 romatomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za’atar kruiden
  • sap van 1 citroen
  • optioneel: handje pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de komkommers en romatomaten in blokjes. Snipper vervolgens de rode ui en zet opzij. Pak een grote schaal en meng hierin alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 110
  • Vetten: 8,0
  • Koolhydraten: 8,3
  • Eiwitten: 3,4
Copy link