Print
Koekenpan met gebakken frittata met asperges en champignons.

Frittata met asperges en champignon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren
  • 225 gr groene asperges
  • 225 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 55 gr geraspte mozzarella kaas
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1 tl gehakte tijm

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan. Als de boter gesmolten is doe je de olijfolie en asperges in de pan. Bak dit totdat de asperges gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg dan ook de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  2. Meng in een grote kom de eieren, water en tijm. Giet het ei mengsel in de koekenpan en bak deze 5 minuten op een laag vuur. Doe de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata 10 minuten. Haal na 10 minuten de koekenpan uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas en mozzarella kaas over de frittata. Doe de frittata nog eens in de oven en bak totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 6 stukken en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 199
  • Vetten: 16,0
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 11,6

22 reviews