Koekenpan met gebakken frittata met asperges en champignons.

Frittata met asperges en champignon

Een koolhydraatarm recept gemaakt van restjes!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht: frittata met asperges en champignon. Eerder hebben wij op onze site al een mini fritatta muffin recept geplaatst. Frittata is van origine een Italiaans recept. De Italianen die vroeger leefden op het Platteland hadden vaak niet genoeg geld om elke dag een nieuwe avond maaltijd te maken. In plaats van elke dag een nieuwe maaltijd gebruikten zij de restjes van de vorige dag om een soort omelet te bakken: de frittata.

Dit concept past heel goed in de huidige tijd, waar foodwaste hoger is dan ooit. Gisteren had ik asperges, champignons en een stukje biefstuk gegeten. Ik had gerekend op vier personen, maar uiteindelijk aten er maar drie mensen mee. Ik had dus een portie asperges en champignons over. Van deze restjes heb ik deze heerlijke fritatta gemaakt. Het enige wat ik heb toegevoegd zijn eieren, kaas en kruiden.

Serveersuggestie:
Dit is een heerlijk vegetarisch recept wat je kan serveren als hoofdgerecht met een salade. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan onderaan de pagina een reactie!

Print
Koekenpan met gebakken frittata met asperges en champignons.

Frittata met asperges en champignon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren
  • 225 gr groene asperges
  • 225 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 55 gr geraspte mozzarella kaas
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1 tl gehakte tijm

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan. Als de boter gesmolten is doe je de olijfolie en asperges in de pan. Bak dit totdat de asperges gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg dan ook de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  2. Meng in een grote kom de eieren, water en tijm. Giet het ei mengsel in de koekenpan en bak deze 5 minuten op een laag vuur. Doe de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata 10 minuten. Haal na 10 minuten de koekenpan uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas en mozzarella kaas over de frittata. Doe de frittata nog eens in de oven en bak totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 6 stukken en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 199
  • Vetten: 16,0
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 11,6
Koekenpan met gebakken frittata met asperges en champignons.

3 Reacties

  1. Erg lekker. Ik heb nog wat peper, zout en een uitje toegevoegd. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  2. Beatrice Wienk

    Heerlijk recept ik heb er wat italiaanse kruiden bij gedaan, geen zout.
    Voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  3. Super gezond en erg lekker recept. Wij vonden het allemaal lekker. Alleen zou een beetje zout wat mij betreft beter kunnen zijn. Volgende keer ga ik een snufje zout erbij doen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*