Frittata met spinazie, champignons en bacon.

Frittata met spinazie uit de oven

Vandaag hebben wij een heerlijke frittata met spinazie gemaakt. Een frittata is eigenlijk niets anders dan een omelet uit de oven. Het gerecht is afkomstig uit Italië en wordt gemaakt met restjes van de vorige avondmaaltijd. Wij hebben een frittata gemaakt met restjes spinazie, champignons en bacon. Deze restjes hebben wij gemengd met geklutste eieren en afgebakken in de oven. Super simpel, lekker en gezond. Deze frittata met spinazie kun je serveren als ontbijt, lunch of diner met een handje rucola en verse bieslook. Met dit recept maak je een frittata voor vier personen. Een portie bevat slechts 3,8 gr koolhydraten! Je kunt dus ook van dit gerecht genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Je kunt zelf nog van alles toevoegen aan dit recept. Niets is te gek voor een frittata. Italianen voegen zelfs restjes pasta toe. Je kunt deze frittata met spinazie na het bakken 2-3 dagen in de koelkast bewaren en later per portie opwarmen in de magnetron. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
Frittata met spinazie, champignons en bacon.

Frittata met spinazie uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 125 ml room
  • 125 gr geraspte kaas
  • 250 gr champignons
  • 100 gr babyspinazie
  • 4 dikke plakken bacon, uitgebakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • bieslook naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden en vet een ovenschotel (22x 22 cm) in met een beetje olijfolie. Klop vervolgens in een grote kom de eieren los met de kookroom, zout, paprikapoeder en peper. Voeg de geraspte kaas toe en meng nog eens goed.
  2. Snijd op een grote snijplank de ui in stukjes, de champignons in plakjes en pers de knoflook fijn. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 1 minuut en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog eens een minuut. Voeg ten slotte beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit binnen 3-4 minuten gaar.
  3. Laat het overtollige vocht uit de pan uitlekken en voeg de inhoud toe aan de ingevette ovenschotel. Verdeel het goed over de schotel en schenk dan het eimengsel in de ovenschotel. Verdeel de plakjes bacon over de schotel en plaats in de oven.
  4. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de ovenschotel na het bakken in 4 stukken en serveer eventueel met rucola en fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 330
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 24,7
Frittata met spinazie, champignons en bacon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*